Следвайте ни

Смениха всички областни управители, Ангел Стоев поема Пловдив

viber icon

Министерският съвет взе решение за смяна на всички областни управители. Официалното им представяне ще бъде утре, обясни говорителят на кабинета Антон Кутев.

Както "Марица" вече съобщи, областната управа в Пловдив ще бъде оглавена от Ангел Стоев, икономист, бивш служител на полицията и ДАНС, а също така бивш изпълнителен директор на сдружението "Бизнесът за Пловдив".

По обяд той още очакваше официално решението с което ще заеме поста, на който титуляр беше Дани Каназирева, станала депутатка във вече разпуснатия парламент.

"На изчакване съм", каза лаконично Ангел Стоев за "Марица"

Досегашният областен управител Петър Петров излиза от управлението. Предполага се, че ще бъдат освободени и другите двама членове на политическия екип - заместник - областните управители Евелина Апостолова /ГЕРБ/ и Димитър Керин /Атака/.

Ето и  останалите областни управители, утвърдени от Министерски съвет:

Николай Шушков е назначен за областен управител на Област Благоевград. В периода 2009 г. - 2010 г. е заемал поста началник на Митница Югозападна България, а от 2005 г. до 2008 г. e бил началник на Митница Кулата. През 2021 г. е началник Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ТПА“ София“ ЕАД. Висшето си образование е завършил в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна.

Мария Кънева е назначена за областен управител на Област Бургас. В периода 2001 г. – 2009 г. е била областен управител на Стара Загора, а преди това е била зам.-директор на РЗОК в Стара Загора. От 2018 година е декан на Центъра по юридически науки в Бургаския свободен университет. Професор е по административно право и процес. Мария Кънева

Мария Кънева

За областен управител на Велико Търново е назначен Георги Гугучков. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Транспортно строителство“ от НВУ „В. Левски“ във Велико Търново. В периода 1998 г. – 2001 г. е бил командир на бригада и началник на Горнооряховския военен гарнизон. Има дългогодишен управленски опит в частния сектор в сферата на енергетиката и строителството в градска среда.

 

За областен управител на Област Видин е назначен Огнян Михайлов. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Управление на обществения ред и сигурност на Република България“ от Академията на МВР. През 2017 година е бил областен управител на Видин. Преди това от 2015 г. е работил в Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. От 2003 г. до 2009 г. е бил директор на ОД-МВР Видин.

Огнян Михайлов
Огнян Михайлов

Иван Сълов е назначен за областен управител на област Враца. От 2016 г. до 2018 г. е работил в АЕЦ „Козлодуй“ като първо заема позицията началник отдел „Технически системи за сигурност“, а след това – началник отдел „Логистика на запасите“. Дълги години е работил в Областната дирекция на МВР в град Враца, като в периода от 2004 г. до 2009 г. е бил неин директор. Висшето си образование е получил във ВНВВУ „Георги Бенковски“ – гр. Долна Митрополия със специалност „Радио оборудване на летателните апарати.

За областен управител на Габрово е назначен Борислав Бончев. В периода 2013 г. – 2019 г. е заемал поста директор на Областна дирекция на МВР в Габрово. Завършил е висшето си образование в Техническия университет в Гарово, където придобива квалификацията „Електроснабдяване и Електрообзавеждане“.

На Област Кърджали областен управител става Даниел Делчев. От 2004 г. до 2006 г. се е занимавал с мониторинг на програми и проекти, финансирани от ЕС в Министерството на икономиката и енергетиката и в Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия. Бил е също изпълнителен директор на европейски проектен център в гр. Кърджали, както и управител на бизнес инкубатор в града. Притежава икономическо образование от УНСС.

 
Виж кои са новите областни управители

Александър Пандурски е назначен за областен управител на Област Кюстендил. От 2013 г. до март 2021 г. заема длъжността ръководител на Областна пощенска станция – Кюстендил. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Радиотехника“ от Техническия университет в гр. София.

За областен управител на Област Ловеч е назначен Светослав Славчев. Бил е дългогодишен служител в Областната дирекция на МВР в Ловеч. Бил е дългогодишен служител в ОД на МВР-Ловеч, където в периода 2010 г. – 2015 г. е началник отдел на „Охранителна полиция“. Завършил е Висшето военно общовойсково училище във Велико Търново.

Валери Димитров е назначен за областен управител на Област Монтана. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Национална полиция“ от ВВОУ „Васил Левски“ в гр. Велико Търново. От 1993 г. до 2015 г. е работил в системата на МВР, като е заемал различни длъжности, включително и директор на Областната дирекция на МВР – Монтана.

Иван Васев е назначен за областен управител на Област Пазарджик. Работил е в системата на МВР, като от 2014 г. до 2015 г. е бил зам.-директор на Областната дирекция на МВР-Пазарджик. Дълги години е практикувал като адвокат в Адвокатска колегия в гр. Пазарджик. Завършил е Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност – МВР гр. София.

 

За областен управител на Област Перник е назначен Симеон Василев. Бил е народен представител в 40-ото Народно събрание, както и зам.-кмет на община Перник в периода 2011 г. – 2013 г. От 2015 г. досега е бил зам.-директор по лечебната дейност и началник на операционен блок в УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев“ в гр. София. Завършил е Медицинския университет в София.

За областен управител на Област Плевен е назначен Марио Тодоров. През 2017 г. също е заемал длъжността областен управител на Област Плевен. Преди това в периода 2002 г. – 2010 г. е бил зам.-директор на Областната дирекция на МВР – Плевен. Получил е висшето си образование във ВНВУ „Васил Левски“ във Велико Търново.

За областен управител на Разград е назначен Иван Борисов. Работил е в Общинско предприятие „Паркстрой“ – Разград, като в последните години е негов директор. Бил е зам.-областен управител на Разград от 2013 г. до 2014 г. Притежава икономическо образование от УНСС.

За областен управител на Област Русе е назначен Борислав Българинов. Бил е народен представител в 40-ото Народно събрание. От 2009 г. досега е адвокат. Завършил е Висшия институт на МВР – София.

За областен управител на Област Сливен е назначен Минчо Афузов. От 2015 г. до 2017 г. е бил общински съветник в Общински съвет – Сливен. Преди това дълги години работи в частния сектор. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни икономически отношения“ в Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов.

Стефан Сабрутев е назначен за областен управител на Област Смолян. От 2011 г. досега е бил общински съветник в Общински съвет – Смолян, а преди това, от 1999 г. работи в частния сектор в сферата на строителството. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по „Екология на селищни системи“ от Аграрния университет в Пловдив.

Радослав Стойчев е назначен за областен управител на Софийска област. Бил е народен представител в 43-тото и 44-тото Народно събрание, а преди това е бил зам.-кмет на Община Самоков. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по „Икономика и организация на труда“ от УНСС.

Иван Чолаков е назначен за областен управител на Област Стара Загора. От 2016 г. е адвокат към Адвокатска колегия – Стара Загора, преди това дълги години работи в системата на МВР, като в периода 2013 г. - 2016 г. заема длъжността директор на Областната дирекция на МВР-Стара Загора. Получава висшето си образование в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград.

Станимир Парашкевов е назначен за областен управител на Област Търговище. Работи 27 години в системата на МВР, като в периода 2009 г. - 2013 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Търговище. Завършил е Академията на МВР със специалност „Охрана на обществения ред и борба с престъпността“.

Минко Ангелов е назначен за областен управител на Област Хасково. Бил е народен представител в 45-ото Народно събрание, а през 2017 г. е областен управител на Област Хасково. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ от Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост в гр. Пловдив.

Валентин Александров е назначен за областен управител на Област Шумен. Работил е в системата на МВР дълги години, заемал е и длъжността директор на Областната дирекция на МВР в Шумен, а през 2017 г. е бил областен управител на Област Шумен. Получава висшето си образование в Шуменския университет.

Георги Чалъков е назначен за областен управител на Област Ямбол. В последните две години работи като управител в частния сектор, а в периода 2015 г. - 2020 г. е бил заместник-кмет на Община Тунджа. През 2017 г. е бил областен управител на област Ямбол. Завършва висшето си образование в УНСС със специалност „Икономика на търговията“.

За временно изпълняващи длъжността областен управител на областите Варна, Добрич, Силистра и София са назначени настоящите заместник областни управители, съответно – Петър Манчев, Живко Желязков, Илиян Великов и Живка Такева-Първанова.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Пепи

Пепи

19.05.2021 | 23:06

Ужас!Това е наглост!Само военни и полицаи! Това е идиотщина! "Честни избори" ни чакат!

Отговори
2 1
Дии

Дии

19.05.2021 | 21:08

Само военни и полицаи. Хич, ама хич не е добре тая работа. Прости хора с мания да командват. Цял живот са мързелували, склонни са към кражби и дребни далавери , безочливи и нагли, по природа са страхливи, имат склонност да злоупотребяват с алкохол, обичат насилието и доста често се самоубиват със служебното оръжие в пристъп на просветление за това какви мръсници са всъщност. Полицаи и военни за нищо не стават. Дано да не стане война, тогава те първи ще избягат от бойното поле. Бил съм в казарма и добре ги познавам, нямат нищо общо с офицерите от преди 1945. И полицаите и военните са прости и ограничени хора, през живота си не са свършили за 5 пари работа, особено полицаите- само престъпления и гнусотии. И накрая млади пенсионери с огромни пенсии и ако не се влеят в някоя банда стават охранители и продължават да лентяйстват. С толкова полицаи и военни в управлението, нищо хубаво не очаква България.

Отговори
4 2
Ачо

Ачо

19.05.2021 | 19:57

Здрафке, Чао-о-о!

Отговори
3 2
Една

Една

19.05.2021 | 17:53

Това са действия на една само забравила се, кръвожадна хунта.

Отговори
8 1
Сик

Сик

19.05.2021 | 17:22

Смешен плач. Помаците си искат пак мутрата да им хвърля пачки от джипката и да му целуват ръка.

Отговори
5 7
Библията

Библията

19.05.2021 | 16:30

Както мерите , така ще ви бъде отумерено.За 12 години ГЕПИРУГИТЕ помляха и нас,и държавата.

Отговори
7 7
ГАВРАТА НА ЛЬОТЧИКА

ГАВРАТА НА ЛЬОТЧИКА

19.05.2021 | 15:51

80 на сто кадри на МВР и военни, това на какво ви прилича? Областен управител на Пловдив - кадър на Държавна сигурност! Това не ви ли обижда? ПОЗОР! ПРАВИ СЕ ВСИЧКО, ЗА ДА СЕ ОТКРАДНАТ ИЗБОРИТЕ. ГОТВЕТЕ СЕ ДА ПРЕЖИВЕЕТЕ ОЩЕ ВЕДНЪЖ 9 СЕПТЕМВРИ 1944 И ВСИЧКО СЛЕД ТОВА.

Отговори
19 9
Име

Име

19.05.2021 | 16:12

Напълно прав си. Никой нормален човек не иска кадри на МВР да бъдат назначени за областни управители. Полицейски режим ли ще правят?

Отговори
18 6
Герб

Герб

19.05.2021 | 16:35

А ние като дойдохме на власт ,какво правехме? Сега ,защо хленчим ? Оядохме се от лапане.Това е! Дойде времето да си платими сметката.

Отговори
10 9
Георги v

Георги v

19.05.2021 | 15:48

Правилно, че ги сменят. Те са хора на ГЕРБ и ще пречат по-всякакъв начин на новото правителство. Това са нормални неща с които трябва да свикнем.

Отговори
12 13
Майна

Майна

19.05.2021 | 15:42

Браво ! Сега няма да гледаме грозната мутра на онзи вам-пир от нови Кричим - Стамболийски

Отговори
8 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?