2374
Следвайте ни

Служебното правителство готви мерки до седмица за високите цени на тока и горивата

viber icon

До края на седмицата или най-късно в началото на следващата, ще обявим мерки за овладяване на кризата с цените на тока и горивата. Това каза пред журналисти във Велико Търново служебният премиер Стефан Янев, коментирайки кризите, пред които е изправена страната.
Той подчерта, че у нас енергопроизвеждащата система е била системно неглижирана в последните десетина и повече години. Според него е необходимо да се проведе дебат за бъдещето на цялата енергийна система, защото за да се решат въпросите, трябват и дългосрочни мерки.
Служебният премиер посочи, че мерките, които са взети по отношение на COVID кризата са налице и са адекватни.

"Ние не можем да предскажем кога и как върви развитието на този вирус, но смятам, че се справяме", посочи той.
Според него бизнесът и държавата са взаимно свързани системи. Държавата е длъжна да се грижи за бизнеса, така както бизнесът е длъжен да се грижи за държавата си.

"В този смисъл нашите усилия са свързани и в тази посока - да създадем достатъчно добри условия, така че мерките за здравето и сигурността на хората, в частност по отношение на здравната система, да са адекватни и да позволяват на бизнеса да работи, съобразно тези мерки, същевременно да има развитие", каза Янев.
Според него през последните няколко месеца е факт световно възстановяване. "Нашите икономически показатели са много добри и България се развива много добре, в това отношение има постигнат баланс", смята Янев.
Във Велико Търново служебният министър-председател участва в среща с кмета Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България по теми, свързани с проблемите пред българските общини.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?