Следвайте ни

Случаят „Йончева”: Политическа атака или присвояване в особено големи размери

viber icon

Парламентарната група на БСП застана зад депутата Елена Йончева. Вчера прокуратурата повдигна обвинения срещу за пране на пари. Още в края на миналата година Йончева сама се отказа от имунитета си, след искането на главният прокурор Сотир Цацаров, предава БТВ.

„Тази атака започна след като поискахме експертиза на българските магистрали, правителството и Борисов  използва специализираната прокуратурата за атаки срещу всеки който прави разкрития срещу тази шайка”, заяви самата тя.

Разследването срещу Йончева е за извършени финансови операции с пари, за които има съмнение, че са присвоени от КТБ. Адвокатите на мажоритарния собственик на банката – Цветан Василев също коментираха случая.

 
 
„Откъде тя да знае, че след някоя и друга година на прокуратурата ще й хрумне да събори банката и след това да обвини всички, които са вътре в банката във всички смъртни грехове?”, посочи адв. Константин Симеонов.

Междувременно, от прокуратурата излязоха с пространно изложение на своята версия по случая – с механизмите, по които над 330 хил. лв. са стигнали от КТБ през „фактически контролирани от Цветан Василев търговски дружества” до самата Елена Йончева, която всеки месец си нареждала по 12 270 лв. заплата и използвала останалата сума за покупка на техника.

Според държавното обвинение става дума за „особено тежък случай” на присвояване, извършено от организирана престъпна група, като освен това няма данни Йончева да е работила за TV7 – според прокуратурата тя е продавала филмите си на телевизията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?