Следвайте ни

Сливен организира конкурс „Еко Коледа“

viber icon

2020 година обърна мислите ни към вирусите, но също и към важността от една чиста планета. Много екологични акции се организират в последните месеци, а Сливен не остава по-назад. Иновативната идея е под формата на конкурс, наречен „Еко Коледа“. В същината ѝ стои гражданите да рециклират предмети, които иначе ще отидат на боклука, и да ги преобразят в коледни играчки или украса. 

Всъщност, много отпадъци могат да се превърнат в чудесно коледно допълнение за дома – целофан, картон, дори стъклени изделия. За да участвате в конкурса, трябва само да направите снимка с телефона си и я изпратете на e-mail: [email protected] с основание „ЕКО КОЛЕДА”. Няма ограничения за възраст. Крайният срок за участие е 15 декември.

На 18 декември ще станат ясни и тримата победители. Първите две места ще получат парична награда, а третото декорация за коледната трапеза от организаторите на инициативата. 

„Забавлявайте се и дайте своя принос за една по – добра заобикаляща ни околна среда. Рециклирането е предизвикателство в забързания начин на живот, който водим. Конкурсът е повод да се замислим всички, да направим своята равносметка и да продължим напред с още по – ясни цели и приоритети“, казват организаторите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?