Следвайте ни

След заседания, продължили цяла нощ: Съдът остави в ареста обвинените в шпионаж

viber icon

Петимата задържани, обвинени за шпиониране в полза на Русия, остават за постоянно в ареста. Това решение взеха двата съдебни състава, заседавали цяла нощ във Военния съд, предаде БТА. 

Шестият от групата направи самопризнания и бе пуснат под парична гаранция още в деня на задържането му.

Първото решение за постоянен арест бе за заместник-началника на бюджетната дирекция в МО полк. Петър Петров. Според неговия  адвокат - Петър Петков, задържането на полк. Петров е незаконосъобразно и необосновано. Причината по мнението на защитника е, че прокуратурата не е посочила кои са сведенията, които групата събирала, за да предаде на Русия. Едва след като станело ясно какви са документите, тогава можело да се прави извод дали те са класифицирана информация.

В ареста остават още бившият военен Иван Илиев, за когото прокуратурата твърди, че бил начело на групата, съпругата му с двойно гражданство, която била връзка с руското посолство, началникът на класифицираната регистратура в парламента (също бивш военен) Любомир Медаров и още един служител на МО.

Решенията на съда не са окончателни. Ако решат да обжалват, петимата могат да подадат жалби през военно-апелативния съд.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?