Следвайте ни

След свада в залата: Парламентът охлажда страстите с 15-минутна почивка

viber icon

15 минути почивка трябва охлади страстите в парламента, където пак избухнаха тежки свади. 

Социалистите поискаха председателят на Народното събрание Ива Митева да допусне до гласуване преизчисляването на пенсиите. Тя се изказа категорично, че няма да допусне предложението, нито ще включва допълнителни точки в дневния ред, каквито искания бяха отправени от не само от БСП, а и от "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!".

"Ясно казах, че точката от дневния ред в сряда, беше приключила с гласуването й на първо четене. В самата оценка на въздействието към вашия законопроект сте написали, че е необходима промяна в Закона за държавния бюджет и Закона за ДОО за 2021 г. Съгласно чл. 19 от Закона за публичните финанси, не може да се допуска намаляване на разходи и увеличаване на приходи преди началото на следващата година. Дори и да бъде приет, няма да го допусна ,защото в момента трябва да стане ясно че дори и прието това предложение, то не може да прояви своя ефект", заяви председателката на парламента.

След това депутатите от БСП превзеха изцяло трибуната, а Иван Ченчев от социалистите поиска думата и посочи, че Ива Митева не се справя с воденето на заседанието и се отдава на произволни тълкувания на правилника. 

В кавгата взеха участие и от ДПС.  Халил Летифов изказа мнение, че от БСП искат да провалят заседанието. "Уважаеми колеги, уважаема г-жо председател, не позволявайте на народните представители, които нарушават правилника, на вас да казват как нарушавате правилника", обърна се той към Митева. 

В крайна сметка тя даде почивка и свика председателски съвет, който трябва да реши как ще продължи днешното заседание.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?