Следвайте ни

След публикация на "Марица": Италия с важни инструкции как да внасяме коли

viber icon

„Марица“ разказа историята на пазарджиклия, която седмици наред не може да регистрира колата си, внесена от Италия, тъй като разполага само с дубликат на талона. Статията имаше страхотен отзвук, тъй като хиляди сънародници се оказаха в неговото положение.

Днес мъжът е получил писмо от италианското посолство и побърза да ни информира, за да бъдем заедно в помощ на хиляди българи.

Оказва се, от 1 януари Италия е въвела нови правила, които са качени на сайтовете на съответните институции. При неяснота всеки може да се запознае с условията.

За да бъде продаден в чужбина, един автомобил първо трябва да бъде отписан от Публичният регистър на МПС в Италия. Този акт е съпроводен с предаване на оригиналния талон.

Това е причината при продажба зад граница властите на Апенините да издават дубликат със съответните защити.

Подробностите са обяснени на английски и италиански, пишат в писмото от посолството. За удобство предоставяме линка на английски.

https://www.esteri.it/mae/en/servizi/italiani-all-estero/autoveicoli_e_patenti/radiazionepra.html?fbclid=IwAR0rdzHQOX39BADh5uUCuxpSE1cv24R-ZvsIdgV-K-gXBHkeBnatRJ4K1k0

Това означава, че родните управления на КАТ не би трябвало да отказват регистрация с дубликата. Нашият читател алармира, че само в София няма проблеми. И се надява регионалните управления бързо до получат инструкции.

От италианското посолство са обяснили още, че не са длъжни да уведомяват КАТ за всяка промяна, а обратното. При нужда са готови да дадат информацията, която е качена на сайтовете и лесно може да бъде проверена.

 

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?