Следвайте ни

След оставката: Юрист става временен шеф на БНР

viber icon

Милен Митев ще бъде избран за и.д. генерален директор на Българското национално радио на заседанието на Съвета за електронни медии днес. До това се стигна, след като шефът на БНР Андон Балтаков изненадващо подаде оставка в понеделник, а мотивите му за нея са дълбоко лични, както сам казва в писмо до служителите си.

Министерството на културата отговори на шефа на БНР, който подаде оставка
275 служители на БНР защитават шефа си и се обявиха срещу медийния законопроект
Шефът на БНР Андон Балтаков подаде оставка
"Митев е дългогодишен служител на общественото радио. Той е много добър юрист, с прекрасна репутация, всички в радиото го познават и той познава хората в БНР. Бил е част от програмните групи, които работят по промените на законите", обясни избора му председателката на СЕМ Бетина Жотева пред "24 часа".

В деня, в който Балтаков подаде оставката си, от СЕМ бяха решили да поканят Силвия Великова или Петър Волгин за временен шеф на радиото. Но нито един от двамата не се съгласи.

Милен Митев е роден на 4 март 1984 година. Завършва специалност "Право" в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Започва работа в БНР през 2009 година като юрисконсулт. Притежава опит в областта на закрилата на авторски и сродни права, обществените поръчки, медийното, трудовото и административното право, управлението на имущество и участието в европейски проекти и програми.

От 2013 до 2019 година е член на Правния комитет на EBU - Европейския съюз за радио и телевизия. В периода август 2018 година - юли 2019 година е директор на Дирекция "Правна и човешки ресурси" на БНР. От септември 2019 до март 2020 година работи в Българската телеграфна агенция, първо, като главен юрисконсулт, а след това и като главен секретар.

От 1 април 2020 година е директор на Административна дирекция на БНР. На заседанието си днес СЕМ ще приеме и оставката на Андон Балтаков.

В рамките на следващите 3 месеца Съветът ще проведе конкурс за избор на нов генерален директор на общественото радио. Така до 4 ноември БНР ще има нов шеф

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?