Следвайте ни

След облекчаване на мерките: Огромни опашки на "Кулата" за влизане в Гърция

viber icon

Големи колони от леки автомобили се образуваха тази сутрин пред ГКПП Кулата- Промахон за влизане в Гърция. Опашката е близо 2 км, като колите са подредени в две колони.


Натрупването пред пункта започна около 5 часа от нетърпеливи нашенци да прекарат уикенда на Бяло море, предаде "24 часа". Пристигналите в района на пункта в този част преминаха граничния контрол малко преди 8 ч.

Две гишета за леки коли работеха до преди час, вече е отворено и трето гише.

От полунощ в Гърция е в сила ново облекчаване на мерките срещу коронавируса. До края на месеца се запазва вечерният час, но с по-малка продължителност. Намаляват времето на вечерния час със забрана за движение от 1.30 през нощта до 5 часа сутринта. Удължава се работното време на заведенията до началото на вечерния час. Тази мярка ще отпадне от 1 юли.

Позволяват отново музика в заведенията. Увеличава се допустимата заетост за театри и концерти на открито,като се допускат 75% от капацитета на зрители. Част от заведенията на закрито също отварят, но при условие, че имат два изхода и се спазва дистанция между клиентите.

Увеличава се броят на допустимите гости за сватбени тържества, но само в заведения на открито.

Съветът от специалисти предлага да се въведат поощрения за ваксинираните, които да стимулират имунизацията предимно сред младите хора. Нощните заведения от есента да приемат клиенти само ваксинирани със сертификат. На всички стадиони зрителите да представят имунизационен паспорт.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

И така и трябва Да ви е жалко

И така и трябва Да ви е жалко

12.06.2021 | 15:10

Да жалко за вашите пари С мойте стотинки в джоба каква жалейка да запея

Отговори
3 0
Мирси ГРОБ Мирси БКП ета по всички земни кълбета

Мирси ГРОБ Мирси БКП ета по всички земни кълбета

12.06.2021 | 14:52

А кога не гласувам за Славчу лично прокурорската щерка или синче собственици на хотелче на първа линия край морето лежейки си под безплатния чадър на безплатния шезлонг ще ми поднесат една цяла столевка за туй че съм и стъпил на бетонирания плаж и се плацикам близо до лай ното което сабахлянта съм из ...срал

Отговори
4 0
Много жалко

Много жалко

12.06.2021 | 11:52

Няма Такъв Народ!

Отговори
4 5
Жалко

Жалко

12.06.2021 | 11:45

Като гласувате за славчо край с опашките, край с екскурзиите, край с парите ни в банките

Отговори
4 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?