Следвайте ни

След бурни дебати: Избраха Деница Сачева за социален министър

viber icon

Благодаря на хората, които ме подкрепиха, благодаря и на хората, които ме критикуваха. Това заяви Деница Сачева от трибуната в НС, минути преди да бъде назначена за министър на труда и социалната политика. 

"Връзката между образователното и социалното министерство трябва да бъде търсена и занапред. Управленските приоритети са вече разписани и не би трябвало да има изненади в това отношение", каза още тя.

По думите ѝ тя е изненадана от задълбочените познания по нейната биография. "Анкетата, за която съм критикувана, е въведена пет години преди аз да бъда зам.-министър на образованието, въведена е по времето на Анелия Клисарова. Джендър идеологията не е въвеждена в българското образование. Искам да подчертая, че полът се определя биологично. Против насилието съм срещу жени и деца и съм за традиционното семейство", това каза тя по повод Инстанбулската конвенция.

"Социалната политика трябва да обединява, а не да разединява. Няма да отстъпя от ангажиментите, които са поети към хората с увреждания", категорична е тя.

След бурни дебати депутатите избраха Деница Сачева за министър на труда и социалната политика с  114  гласа "за", 106 гласа "против" и 3 гласа "въздържали се".

Сачева положи клетва пред народните представители.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?