Следвайте ни

След 8-годишна съдебна сага: Конфискуват имотите на братя Галеви?

viber icon

Дали имущество на братя Галеви и техните съпруги на стойност над 4 милиона лева ще бъде отнето в полза на държавата, ще стане ясно в края на лятото след 8-годишна съдебна одисея. Днес делото за отнемане на престъпно придобито имущество, образувано по искане на КПКОНПИ, най-сетне беше обявено за решаване от Окръжния съд в Кюстендил.

Процесът срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", и техните съпруги започна през 2012 год. и бяха проведени 39 съдебни заседания.

Днес съдебният състав обяви като изяснено от фактическа и правна страна делото. До 15 август т.г. всички страни трябва да представят писмените си защити, след което ще се чака решението.

В хода на делото бяха разпитани по съответната процедура и лица в Кипър и на Сейшелите, с които братя Галеви са имали бизнес или финансови взаимоотношения и контакти, предава БНР.

Предстоящото решение на Окръжен съд-Кюстендил е първа инстанция, следват още две - Апелативен и Върховен съд.

Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени на съответно 7 и 5 години затвор за ръководене на група за рекет. След присъдата напускат страната и вече близо 8 години са в неизвестност.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Лили

Лили

29.06.2020 | 18:11

И двамата са рядко "интелигентни" физиономии!

Отговори
0 0
тити

тити

29.06.2020 | 17:28

А сестра Галева ще я правим ли министър -председател за да може тези двамата да ги амнистира ,а може и министри да ги направи!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?