49
Следвайте ни

Слави Трифонов: Внимавай с очарователния, после може да страдаш!

viber icon

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов пусна във фейсбук коментар, че е лъжа твърдението, че че “Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство. Ето какво написа Трифонов:

                                             

"Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието.


Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, защото така им изнася. А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват.


Твърдението, че “Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство е лъжа.


А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован - това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек.
Но фактите са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното - истината.


А истината е следната: Още като стартирахме политическия проект “Има такъв народ”, аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да правим. Аз съм последователен човек и безусловно се придържам към това, което съм казал. Я си представете, ако партия “Има такъв народ” беше направила правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС - ей, тогава щеше да е разочарованието. Даже “разочарование” е меко казано. Така че подобна коалиция в последното Народно събрание беше невъзможна. Невъзможна е и в следващото Народно събрание.


Партиите, с подкрепата на които можеше да има правителство бяха “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”.“Има такъв народ” беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност. Но тези партии заявиха, че няма да подкрепят наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство.


“Има такъв народ” имаше 65 депутати, останалите партии - 175. Можеха да направят най-различни коалиции и на два пъти, според конституцията, да сформират правителство. Такива са фактите и всеки си избира дали ще вярва на фактите или на емоциите. Аз лично избирам фактите.
И, между другото, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек е очарователен. После може да страдаш."

Още от категорията

Виж всички

Коментари (18)

Пеевски

Пеевски

19.09.2021 | 22:23

На славито толкова пари му НАЛЯХМЕ, а той се УДАВИ в тях.

Отговори
3 3
Фанфан Лалето

Фанфан Лалето

19.09.2021 | 21:26

Навремето прожектираха по кината един филм: Тя танцува само едно лято, който п пълна сила важи за чалгарския проект

Отговори
5 3
Когато фактите говорят....

Когато фактите говорят....

19.09.2021 | 20:27

Щом влезна в обяснителен режим, работата е ясна. Типично по нашенски - ний сме безгрешни, вие нищо не разбирате. Затова стигнахме до дъното на Европа и го копаем надолу. Успешно. Само да му напомня на учиндолеца, че в политиката 1 + 1 почти никога не е 2. Но мутрите това не го знаят. Те знаят за Ферарито и г*за. Толкова им е пипето.

Отговори
7 5
Како

Како

19.09.2021 | 20:08

Како Видиш ли ги по минусите кък ги плашат дупките Не дупките А изборите до дупка Същите тези избори който обаче ще ги вкара в дупка Не в онзи пряк смисъл и един нишан връз дупката че има някой в дупката А в онзи алегоричния Езоповски език за дупката Но като чуят за дупката я възприемат без алегоричния и смисъл а директно Защото от там са изпълзяли От дупки Влизането в на майка им в дупката много ги стресира истински не алегорично и по Езоповски Пък да не говоря за онези другите дупки където те се опитват да ни натикат А за ония пробити дупки в джоба ще драсна друг път Но ще има дупка и за тях Защото както е казано До ДУПКА

Отговори
0 0
Прост народ-слаба държава

Прост народ-слаба държава

19.09.2021 | 19:57

За съжаление, като чета коментарите се уверявам отново, ЧЕ “МАТ’РИАЛЪТ” (както тикувуции нарича своите избиратели) е повече от зле, та затова България е най-бедната страна в ЕС с най-мизерният стандарт на живот......

Отговори
7 2
Тия още не са наясно кой стреля по тях

Тия още не са наясно кой стреля по тях

19.09.2021 | 19:33

НАРОДА а не Слави нарита лакомите мързеливи нагли и крадливи чифути от чифутската партия ГРОБ в политическото небитие И въпреки медийните манипулаций ИТН - НАРОДА вкарва партийте на статутквото на два избора в нокаут На третия избор всички мишоци ще бъдат в нокдаун НАРОДА се събуди и разбра че той е суверена и почувства силата на вота си Нали и преди първите и вторите избори за ИТН се говореха мантрите на статутквото че тази партия на Българския Народ ще бъде едва ли не само зрител в политическия живот сбутан там някъде в кьошето Но не би ИТН увеличава със всеки един момент своята мощ А зализания канадец и оня с поглед на суек са последните карти извадени от ръкава на статутквото Преди време ги спаси от затриване Мадритския лъжец и изгоря като бушон Днес пробват с Хавърдски тарикати Айде Лореал Демек Досвидания

Отговори
9 5
Мерник

Мерник

19.09.2021 | 22:18

Отдавна не сме срещали по-застрелян от теб. Явно цял живот си мишена на подигравки, заради глупостите които плещиш.

Отговори
2 4
Никой ...

Никой ...

19.09.2021 | 23:22

Никога не е наритвал. Истината е , че ако не бяха ударили Божков нямаше да има протести , които то си ги плати . И това са факти . Има записи . Факт е , че при ГЕРБ толкова години нищо не се случваше . Но също е факт , че те завариха кризата , която уж щяла да подмине България 2008. Факт е , че са некадърници . Ама е факт , че сега стана много в дивия , защото дойдоха още по- големи олигоф..рени. И сега , когато фирмите калкулират високите цени на тока в продуктите си , а ти бачкаш за 1 -1500 кинта , ще те питам как ще живееш , ако пък имаш и деца тогава ще ти е още по-весело . Така че пий си ракията и се моли да отидеш на оня свят по- бързо , защото си ненужен на това общество и си функционално неграмотен .

Отговори
0 2
НАБЛЮДАТЕЛ

НАБЛЮДАТЕЛ

19.09.2021 | 17:49

Видяхме каква я свърши неочарователния от УЙчиндол под мъдрото ръководство на сарайте. Селския ПРЕДЛАГАЧ ни предложи ники в. - солташак на дпс, барбадоския плагиат , бай пацо шнорхела, а за правосъдни м- ри двама селски адвокати дето щели да се борят със самодиви и с третия пол , но не и с гешеф. И УЙчиндолското говедо очаква някой да подкрепи тая сган. Ама верно ли?

Отговори
11 5
Кака

Кака

19.09.2021 | 16:35

Избори до дупка, с теб сме, Слави. Месии от запад Аман, едни юпита дойдоха, тия са вторите и кво, народа все в кереча. А те с хотели на първа линия. И това го допуска "мъдрия" народ, който все чака някой да го оправи.

Отговори
8 14
Како

Како

19.09.2021 | 22:11

Той слафчо го оправи тоз народ, ама тебе май няма да може. Няма с какво, нали се сещаш.

Отговори
1 4
В крайна сметка

В крайна сметка

19.09.2021 | 15:59

Слави се застреля в здравия крак

Отговори
15 7
Гласувай те

Гласувай те

19.09.2021 | 15:57

За ИТН само те са истински български патриоти . Само с тяхна помощ ще имаме министерство на циганите . Само с тяхна помощ ще пратим македонец в космоса . Бъдете отговорни не само към вас , ами и към бъдещето на тази държава .

Отговори
7 14

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?