49
Следвайте ни

Слави скърби! Ето какво направи в памет на починал приятел

viber icon

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов пусна тъжен пост във фейсбук по повод смъртта на проф. Галилей Симеонов. Художникът почина днес на 92 години. Ето какво написа Трифонов:

"Днес, точно на Деня на народните будители, при душата си отиде един човек, когато аз мога с увереност да нарека български будител. Днес почина Галилей Симеонов. Художникът, който нарисува по незабравим и неописуем начин Левски.

Почина на 92 години. И характерно за великите хора, особено в България, последните му дни бяха изживени в мизерия. Той не се оплакваше, не обвиняваше, не хленчеше. Също характерно за великите хора.

Имах честта да го познавам, но задочно, чрез моя колега Иван Кулеков. Иван направи един филм за него, за Галилей Симеонов. Искам да го видите.

P.S.
На финала на разговора с Иван Кулеков, Галилей Симеонов ми подари картина на Левски. Подписана от художника за самия мен. Аз смятам, че мястото на този портрет не е при мен, а е в Националната художествена галерия.

Затова дарявам този безценен портрет на Левски, нарисуван от Галилей Симеонов, на Националната художествена галерия."

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

и на никой не му пукаше

и на никой не му пукаше

01.11.2021 | 18:29

Тоя художник живееше в порутена си селска къща и спеше на открито в каруца!

Отговори
0 0
Ай дано

Ай дано

01.11.2021 | 16:38

Скоро го последва . Или да го удря яко Алцхаймера и готово . За важните неща в обществото се крие , ама се показва много състрадателен . Помяр платен .

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?