Следвайте ни

Слави разкри защо заплашиха със смърт Ива Митева

viber icon

"Заплахите за убийство са нещо нормално в България. Знам, че звучи абсурдно, но е факт". Така лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира във Фейсбук смъртните заплахи към председателя на парламента Иво Митева. И продължава:

"Аз лично съм получавал десетки. Но заплахата за убийство към председателя на Народното събрание Ива Митева е нещо по-различно.

Тя издава слабост и безсилие на една система, която трябва да си отиде и ще си отиде.

Дали заплахата случайно беше получена, след като Ива Митева обяви, че Законът за НСО е приет? Закон, който отнема колите, охраната и привилегиите на министри, депутати, прокурори, бивши премиери, както и на техните семейства? Не мисля, че е случайно.

Двете неща са безусловно свързани. Някои хора искат да си ползват услугите на НСО и НСО да продължат да бъдат преторианци на всяка цена. Но това нещо ще свърши. Няма как. Просто хората не го искат, а властта произтича от хората.

Вчера ГЕРБ, ДПС и БСП бяха партиите, които искаха да бламират тези промени в Закона за НСО, като въобще не се явиха на работа в залата на Народното събрание.

Днес същите партии - ГЕРБ, ДПС и БСП пак не отидоха на работа, този път в парламентарната комисия по правни въпроси, с което блокираха приемането на законопроекта за закриването на специализираните прокуратура и съд.

Специализираните прокуратура и съд ще продължат да съществуват, защото в парламента има специализирали се в тяхното бранене депутати от ГЕРБ, ДПС и БСП. Но не задълго.

Много се изписа и изговори по адрес на “Има такъв народ” - че е партия, зад която прозира дългата ръка на ДПС, че е партия, която иска да спаси Борисов и Гешев, че е партия, която обслужва политическото статукво. Всъщност, няма значение кой какво говори и внушава, значение имат фактите и реалните действия. Е, тези две политически събития от вчера и днес върнаха нещата от сферата на лъжите и фантазиите обратно в сферата на закономерността и логиката. Депутатите на “Има такъв народ” вчера бяха на работа и гласуваха промените в Закона за НСО, бяха и на работа днес, за да стартират закриването на специализираните прокуратура и съд.

“Има такъв народ” е от едната страна, а от другата страна са ГЕРБ, БСП и ДПС. Заедно. За пореден път. Неявяването им на работа и бойкотирането на тези изключително важни закони са поредното абсолютно доказателство за съществуването на статукво, което брани своите интереси на всяка цена. Заедно.

Такава е политическата обстановка в България. На суверена за пореден път му предстоят избори и той ще трябва да реши. И това, което реши, в него ще трябва да живеем всички".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Даниел П

Даниел П

06.09.2021 | 05:06

Няма лошо, на идните избори гласувайте пак за Славко, може да ви раздаде милионите си, които е спечелил през годините като шоумен :).

Отговори
1 0
Иво

Иво

04.09.2021 | 08:05

Още като излезе новината и като казаха, че след като съобщила за приемането на закона за НСО...направо умирам... от смях. Шоуто на Слави трябва да продължи по някакъв начин. И той е решил да е с актьорска вечер. Няма лошо. Само, че аз предпочитам Краси Радков и Виктор Калев. Тия нещо не ми се струват кадърни. За какво трябва някой въобще да заплашва г-жа Председателката? Тя какво може да промени? Има нещо гнило в цялата тая врява.

Отговори
3 0
Малека

Малека

03.09.2021 | 21:01

Дон Слави мафиот. Кръсника на мафията, я кажи на всички, имаш ли офшорки, който са управлявани от преподавателя.

Отговори
8 2
Някой

Някой

03.09.2021 | 20:53

Марица гербаджийска подбира коментарите! То повече от ясно е от къде идва заплахата!

Отговори
5 9
дядо

дядо

03.09.2021 | 19:44

Тази женичка е толкова безлична ,че звучи смешно някой да иска да я убие.

Отговори
12 6
Ерхан

Ерхан

03.09.2021 | 18:56

Кой ще иска да убие нещастника като Митева. Не спирам да се смея откакто чух това.

Отговори
21 9
ПКП

ПКП

03.09.2021 | 18:39

Герберляците са напълнили гащите искат си ПКП!

Отговори
13 18
Ерхан

Ерхан

03.09.2021 | 18:58

Кога за последно се прегледа?

Отговори
9 5
Драган

Драган

03.09.2021 | 18:29

Явен пиар.Нали незнаеш кой я е заплашил защо плюеш без доказателства! Не е ли това нов сценарий след неадекватното и некадърно поведение до сега на ръководството на сбирщината ви !

Отговори
18 10
Габи

Габи

03.09.2021 | 18:27

По противен председател на парламента не е имало. Сега тръгнала да се прави на интересна с тези номера. Тя става само за подигравка заради противоречивите си решения.

Отговори
21 17
Нали

Нали

03.09.2021 | 17:53

Тазкарайте тази тиква от екраните ни!

Отговори
23 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?