Следвайте ни

Слави проговори: Ще става ли премиер и защо е направил ИТН

viber icon

За пръв път лидерът на "Има такъв народ" не използва фейсбук, а говори на живо по БНР

Лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов най-накрая реши да говори за политическата обстановка в страната, идващите извънредни парламентарни избори, случващото се в партията му и Народното събрание (НС). За първи път той не използва фейсбук профила си за това, а гостува в предаването "Политически НЕкоректно" по БНР.

Защо се покриха ИТН и Слави с тайнственост


„Тайнственост ми звучи все едно става дума за нещо свързано с литература, картини и т.н. Няма тайнственост, има логично поведение – след като медиите са такива, то защо трябва да се дават интервюта.

  Човек дава интервю, когато има какво да каже. Аз в продължение на много години съм говорил много. Самият аз съм правил много интервюта“, заяви Трифонов в отговор на това защо коментира нещата само от фейсбук профила си.

  „Ето ти пример защо сме на 112-то място по свобода по словото. Този, който отиде в Комисията на Манолова – цялата интернет е взривен, а националните медии се правят, че го няма. Това, което каза той звучи ли като за една нормална държава. Как е възможно това?“, каза още той.

  „Какво стратегическо има в това, което правим? Какво стратегическо има в морала, в свободата на словото?

  Начинът на изразяване вече е интернет, защото там си напълно свободен. Това е избор! Ако някой не го е разбрал това, то…“, оправда се Трифонов.

  Когато - тогава!

„Ще видиш какво ще се случи. След като изборът е в мен и в моите колеги, резултатът ще бъде такъв – повече от ясен.

  Какво е това условно наклонение „ако спечелим изборите“? Не мога да отговарям „ако“… „когато-тогава“ – така Трифонов отговори на въпрос дали ще е министър-председател, ако партията му спечели извънредните избори

  „Тръгнах да правя партията, защото отказаха да признаят референдума, а не защото ми се става политик. Не съм мислил да ставам депутат. Трябваше да реша - и аз реших.

В следствие на този ход - не може да отречеш, че сега ситуацията е много различна. Трябва да бъде изтрито и изчегъртано това, което направи ГЕРБ. Независимо кога, но това нещо ще се махне“, закани се Трифонов.

БСП е била най-слабата опозиция

Лидерът на ИТН бе попитан и с кои партии ще се коалира след предсрочните парламентарни избори: „Зависимост от това, което реши суверенът. Това ще стане ясно след 11 юли. Не искам да бягам от никакви въпроси, но не се знае дали народът ще реши същото“.

„БСП е била най-слабата и беззъба опозиция, която е съществувала. Нинова казва, че няма да си подава оставката за загубата на изборите на партията й - това видиш ли нея не я касае, а ги касае хората около нея

БСП е част от цялото това статукво. Доказателство за това е когато онзи ден заедно с ГЕРБ и ДПС решиха да бойкотират парламента, защото така им отърва“, така Трифонов отвърна на въпрос защо не приеха подкрепа от БСП.

Преизчислението на пенсиите - популистки ход

Предизборен и популистки ход е според него предложението на Корнелия Нинова за преизчисление на пенсиите. Корнелия Нинова превърна БСП от голяма и сложна партия в малка и проста партия, както казва Андрей Райчев, заяви Трифонов, като припомни как тя подава оставка, ама не я подава, след като се провали.

Левите взимат десни решения, а десните - леви. Светът се промени, каза Трифонов. Поведението на ИТН било практично. Другите понятия са от нафталина. Практично в интересите на суверена е нашето поведение. Трифонов каза, че е за плоския данък. В това отношение Трифонов бил десен.

Това му е хубавото на демокрацията, в различието. За Истанбулската конвенция и Конституционният съд, и народът според Трифонов се били произнесли консервативно дясно.

Отношението към Русия

Трифонов каза, че професионалисти трябва да се занимават с външната политика и с отношението към Русия. Той бил емоционално обвързан с освободителката Русия, защото е от Плевен, където е град на българо-реската дружма и невъобразимата жертва на руснаци и финландци, но е добро за България да е коректен член на пакта и този наш избор е коректен и трябва да сме лоялни партньори. Когато си лоялен на една кауза, ще си логично срещу друг, обясни Трифонов, защото така партньорите щели да са предсказуеми. Той имал специално отношение по това, че в ЕС и НАТО има степен на възможност за самостоятелни решения.

Защо не въведоха мажоритарни избори?

Нещо не мога да разбера. Непрекъснато казвам едно и също нещо и след това има въпроси. Какви пет лева като на референдум 2,5 милиона ясно се изразиха по въпроса за мажоритарните избори?
За да се променят изборите има работа, която да се извърши, за да стане реално. Трябва да се създадат 240 едномандатни района, да има ясно преброяване, има един куп работа на различни институции. Трябва да мине достатъчно време, да има волята и да се реализира. То ще се случи, когато има парламент на спокойствие и политическа воля. Не е достатъчно желанието, трябва да има и възможност и необходимата технология.

ГЕРБ предлагат нещо, което е невъзможно да се случи. Можеш ли да направи ремонта на колата си за пет минути? Трябва време.

Нищо не съм обещавал

Никога, нищо не съм обещавал през живота си. Единственото което съм правил е да поема отговорност, когато нещо може да се случи, то да се случи.

Не мога да приема факта, че има група хора, които са се самозабравили. Ония ден един човек от ГЕРБ изкрещя на ген. Атанас Атанасов: Ей, Гном, не се ядосвай, защото пак ще получиш инсулт. Да ти кажа ли кой го каза? Човек на име Лъчо с прякор Мозъка.

Ще има ли свой кандидат на президентските избори?

Далече са ми. Сега има други неща, които се случват и трябва да се вземат правилните и отговорните и адекватни решения. Поведението ми ще се стремя да е адекватно, отговорно и морално.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (15)

Пак си лайте

Пак си лайте

09.05.2021 | 08:37

А нали и преди вече изминалите избори същите ги плещихте Гроб с тотална победа Чалгаря ко си мисли Да ама Не Чалгаря ви го Нафърфорий Не чалгаря а събудилия се Бърлгарски народ от летаргията От Гробаджийското безвремие и гнет Онези Българи който създават национален пазарен продукт От чийто гръб гробаджийската всеядна пасмина смъква по десет кожи От тоз Народ от чиято пот гробаджийте пият и се опияняват с повече и повече власт И тоз Народ роди Слави и Има Такъв Народ Да има такъв Народ който е бил клан но не е преклонил глава пред поробителите си Има такъв Народ който не знае пряпореца да му е бил пленен Има такъв Народ и тепърва ще усетите гнева му след като с ненаситната ви чифутска наглост и лакомия го разгневихте Може би за туй трябва да ви благодарим Че ни извадихте от летаргията Че разбрахме отново силата си Че Има Такъв Народ Че синовете и дъщерите на този Народ трябва да градят бъдещето си в България а не немили недраги да бъдат подлоги и икономически и политически емигранти А вие си лайте плюйте срещу този Народ А дали Слави или някой друг ще бъде натоварен с надеждите на тоз изтрадал Народ това няма никакво значение За сега е Слави

Отговори
2 2
Мисирки сър

Мисирки сър

08.05.2021 | 19:03

Глей ко значи чифутски мисирки Га Слави седеше в инвалидна количка и чакаше заедно с Три Милиона Българи подкрепили Референдума Му пред Парламента и вътре Мутрите и метресите шикалкавеха за мисирките той не беше фактор Ко да правиш МИСИРКИ От клюна си чифутски докато кълвяха от хранилката по на далеч не видяха Е мисирки Слави е факт и вече фактор Щете или не щете ще бъде още по голям фактор И пред коя мисирка ще се изправи да и хвърля зрънце по зрънце е лично негов избор Леко намигване към мисирката Волгин дето е роден край Волга И него водата ще го отнесе като всички мисирки Абе къде е Бате бе Да не би да му съ чупи ДЖИПА

Отговори
5 6
Квачки

Квачки

08.05.2021 | 23:51

Слаби е еднократно явление мисирко, електората му в голям обем вече съжалява, че е направил грешката да си даде гласа за това недоразумение(и слава богу) и фейсбук изявите му и мишкаруването му не му помагат изобщо, даже напротив. Резултатите от следващите избори ще ви върнат в реалността и ще се наложи да си стегнете мързеливите зад.ници и да работите вместо да мрънкате, че някой ви е виновен и да ходите 150 дена по протести и тем подобни глупости.

Отговори
6 4
Слави Президент Краси Радков Премиер

Слави Президент Краси Радков Премиер

08.05.2021 | 17:32

И пак много Герберунгел чифут рентиерски е нацвъкал минуси в коментарийте И пак стигаме до Божието слово По делата ще го разпознавате Юда той е сред вас И разпознахме Го Господи Цял ден и цяла нощ е зад клавиатурата и цъка минуси с атрофиралите му от мързел ръчички Усеща Юда че му иде края на лапането и ще го лапат червейте и от агресивен по агресивен става Да би мирно стоял чифутино Не би чудо видял А чудото предстой Лаком г...з глава затрива

Отговори
5 10
Истинския шанс за промяна е когато изборът е с ума

Истинския шанс за промяна е когато изборът е с ума

08.05.2021 | 17:31

Този е вземал и си е мълчал, Божков е давал, но проговори!

Отговори
8 2
ПРАВДА

ПРАВДА

08.05.2021 | 14:22

Защо дава интервю в БНР, което е с най-нисък рейтинг сред слушателите само лапащо пари от бюджета на държавата! Защото така правят селските хитреци и манипулатори. Не да се прави на анализатор, а да беше поел управлението (най-малкото да бе представил проекто кабинет с министри), а на празни приказки всеки може -стига да си намери половин милион балъци и богати спонсори- олигарси.

Отговори
28 11
Реалист

Реалист

08.05.2021 | 15:08

ДА НАПРАВИ КАБИНЕТ И ДА ЗАВИСИ ОТ ГЕРБ ,ДПС И БСП.НЯМА ДА СТАНЕ.ЩЕ НАПРАВИ КАБИНЕТ СЛЕД 11 ЮЛИ.

Отговори
10 22
Сюрреалист

Сюрреалист

08.05.2021 | 15:16

Това сте вие гласоподавателите на Славю, немислещи, неможещи и невиждащи - такова стадо най-лесно се води.

Отговори
19 9
Да живееш в бойковия "рай"

Да живееш в бойковия "рай"

08.05.2021 | 15:27

Няма по- голямо стадо от гепиругите.Откакто ни "управлявате "1.5милиона българи напуснаха държавата.Превърнахте я в държава на мафията. И политическата чалга.Върнахте ни в каменната ера.Добре че скоро всичко свършва и отивате по затворите.

Отговори
11 16
смучи

смучи

08.05.2021 | 15:29

след 11ти юли иди на доктор да ти види малоумницата макар че от сега е видно че ти е куха

Отговори
8 6
Топала

Топала

08.05.2021 | 14:03

Ее отново идват избори и Слави реши да даде интервю, а не да поства в Facebook и всичко докато свършат изборите. Излъга всички избирате и два пъти харчи пати на данъкоплатците без причина. Вефнъш за референдум и втори път за избори. Слави, защо? Кой ти дава това право?

Отговори
24 8
Не е логично и разумно

Не е логично и разумно

08.05.2021 | 15:10

И защо да дава интервю пред Мисирките на бойко?!?

Отговори
11 17
Ne bih glasyval  za toq

Ne bih glasyval za toq

08.05.2021 | 14:01

Izdigna Iva Muteva za precedatel. E ne moje da si manka pod nosa I da pazi Gospod ot takav prepodavatel. Mika Zaikova moite uvajeniq ama na 79. Gledam vchera Tosheto ami toi neznae pravilata na narodnoto sabranie ta Mitova go spq.

Отговори
21 3
ТАКА ТРЯБВА

ТАКА ТРЯБВА

08.05.2021 | 13:13

НЕ ЗНАМ КАКВИ АГЕНТИ ТАМ ГОВОРЯТ,НО СЛАВИ НЯМА ДА ГОВОРИ ПРЕД ПЛАТЕНИТЕ МИСИРКИ НА БАЦЕ И ПЕЕВСКИ.

Отговори
13 33
Sledovatel

Sledovatel

08.05.2021 | 13:03

Aha BNR. Che tam hodqt ds agentite da govorqt.

Отговори
17 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?