Следвайте ни

Слави прати Тошко Йорданов за консултации при президента СНИМКИ

viber icon

"Има такъв народ" на Слави Трифонов е първата от извънпарламентарните партии на консултациите с президента за организиране на безопасни избори. На срещата от 10 часа днес са зам.-председателят Тошко Йорданов и Филип Станев.

Като част от нормалния демократичен процес определиха те консултациите, които Радев води от началото на седмицата, пише "24 часа".

"Има такъв народ" няма претенции за датата на изборите, а от ръководството й подчертаха, че няма да коментират решението на президента, защото то е изцяло негова отговорност.

 
 

"Смятаме, че изборите трябва така както е по закон, вие да посочите на коя дата да са. Няма как отговорността да се прехвърли на друг. Отговорността е на президента. Управляващите са шумни и кресливи и използват всякакви начини да ви повлияят. Ще се съобразим с всяко ваше решение за дата и няма да коментираме решението ви, защото е ваше", каза Тошко Йорданов.

От партията на Трифонов били притеснени, че изборите ще се организират от ГЕРБ, след като имаше протести срещу властта през лятото.

"Изключително важно е тези избори да бъдат организирани така, че тази болест да не попречи на избирателната активност. Тревогата ни е, че изборите ще бъдат правени от ГЕРБ и по наше мнение поставя сянка на съмнение до каква степен тези избори ще бъдат честни", каза Филип Станев.

Медиите бяха допуснати за кратко до срещата на "Има такъв народ" с президента и останаха неясни за сега предложенията и идеите на партията за организирането на безопасни избори.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Нали

Нали

09.01.2021 | 12:25

Медиите бяха допуснати за кратко! За това кратко време репортерът на Марица зададе ли въпрос на участниците какво са си говорили на закрити врати? Светлина, повече светлина!

Отговори
4 0
Нали

Нали

09.01.2021 | 12:15

Датата за изборите е определена вече, Нали! Защо прави конслултации за вече насрочени избори?

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?