1553
Следвайте ни

Слави към министрите: Събота или неделя отваряте вратите за хората

viber icon

Слави Трифонов, лидерът на ИТН, написа пост във фейсбук след избора на ново правителство. Ето какви идеи даде той:

От днес вече има редовно правителство. Аз подписах коалиционното споразумение и мога да ви уверя, че не съм участвал в никакви пазарлъци. Съзнателно използвам думата “пазарлъци”, тъй като тя беше наложена за въпросните преговори от така наречените социолози, политолози и журналисти.
Дали тази дума е подходяща, оставям да прецените вие.
Та, тъй като „Има такъв народ“ от самото начало ясно заяви, че ще направи всичко възможно да има правителство, в последния месец основното, което правихме аз и моите колеги, беше да направим всичко възможно правителството да съществува, а не да даваме интервюта и да си чешем езиците в подпомагане създаването на слухове. Нашето участие в правителството беше реализирано по следния начин:
Нашите експерти участваха в онлайн излъчваните разговори, след което господата Кирил Петков и Асен Василев ни предложиха четири министерства, в които ние да участваме, ние се съгласихме и така наречените “преговори” приключиха за една минута.
Казвам това по този начин, защото истината е такава и смятам, че подкрепата ни за това правителство трябва да изглежда точно така – спокойно, хладнокръвно, професионално, експертно, без много приказки, а с ясни действия.
В този ред на мисли, ще си позволя да дам един съвет на четиримата министри, излъчени от „Има такъв народ“.
Уважаеми колеги, помислете дали не е добре да имате един ден от седмицата, препоръчвам ви почивен ден – събота или неделя, и този ден да бъде отворен да се срещате с българските граждани във вашето министерство, да се срещате с всеки български гражданин, който пожелае да се види с вас, защото вие сте министри на всички и не трябва да се криете зад дебелите стени на министерствата си.

Освен това си мисля, че както в цивилизованите държави, вие трябва да имате и един ден, в който да давате брифинг за всички медии, които пожелаят да ви питат за всичко, което правите в поверените ви министерства. Защото трябва да носите отговорност за действията си публично.
Ще бъда много щастлив, ако и други министри от правителството разсъждават и приемат тези идеи.

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Жана

Жана

14.12.2021 | 07:59

Това е сърахотна идея, но ти ни предаде!

Отговори
1 0
Живко

Живко

13.12.2021 | 21:21

Не министрите. ВСЕКИ депутат трябва да има РЕДОВЕН приемен час в района, в който е избран.

Отговори
16 0
Ivan zavet80g albe11g.,

Ivan zavet80g albe11g.,

13.12.2021 | 20:45

Bob 50kovi beg pin4er.,☠️☠️❤️

Отговори
0 5
Я викам срещи на 36 май

Я викам срещи на 36 май

13.12.2021 | 20:34

Ама Славчо ти си направо космонавт Кък бе Славчо Кирчо и Кокорчо шъ съ срещат със всеки Ти още малко шъ искаш и призидента да съ среща със всеки Мъ ти може да пойскаш и Десито Радева да се среща със всеки Пък недай се Боже и всеки да се среща с другарката Нинова Моля те вразуми се Ами ония от НСО то на глад ли ги обричаш Ония от Държавния портокол Ами ония дето щъкат около министри и зам гладни ли да останат Ама Славчо ти сигурен ли си че ушите министерски могат да понасят псувни и ругатни Ти направо си космонавт Не бе Направо си паднал от Марс

Отговори
15 13
Като начало

Като начало

13.12.2021 | 20:33

Не е зле да махнете сертификатите

Отговори
14 8
Позор

Позор

13.12.2021 | 19:33

Ти ли не си правил пазарлъци фурнаджийска лопато! Продаде се и се надупи на комунистите и Доган но мисля че си дотук с политиката.

Отговори
20 15
Ти си дрънкаш

Ти си дрънкаш

13.12.2021 | 19:28

Ама има ли кой да те чуе...?!?!

Отговори
17 4
мърш0 ти

мърш0 ти

13.12.2021 | 19:28

ли ще решаваш...предател

Отговори
17 17

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?