Следвайте ни

Славчо Атанасов: Децата са нашето бъдеще и в тях гори пламъкът на държавността

В Парламента запечатаха Капсула на хилядолетието с послания към малчуганите от 2030 година

viber icon

Председателят на народното събрание Цвета Караянчева и председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов запечатаха метална Капсула на хилядолетието, в която бяха поставени послания към децата на България. Инициативата е по повод 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето и се осъществява от Държавната агенция за закрила на детето. В месинговата капсула беше поставен четири метров свитък с послания от народните представители, всички министерства и кметове на различни общини. Председателката на Държавната агенция за закрила на децата Елеонора Лилова постави вътре 3D принтирани мечета – играчки, а българският еврокомисар Мария Габриел играчка робот с пожеланието скоро у нас отново да се появи фигура като Джон Атанасов. 

Идеята на капсулата е да покаже, че всяко дете трябва да бъде обичано и да живее в мир и добро. Посланията показват също единението на всички политици за доброто бъдеще на българските деца. Те са нашето богатство, нашето бъдеще и в тях гори пламъкът на държавността. Длъжни сме да направим най-доброто за децата на България, заяви председателят на комисията за децата, младежта и спорта Славчо Атанасов. Той припомни безсмъртната фраза на Иван Вазов: „Не се гаси туй, що не гасне“ и допълни, че всички институции трябва да работят усилено и в синхрон за по-доброто бъдеще на българските деца. 

Председателят на Парламента Цвета Караянчева също заяви, че всички парламентарни групи единно казват „да“ и ще работят усилено за гарантиране на доброто развитие и спазване на правата на българските малчугани.       

Децата са ангелчетата на Бог на земята и нашите ангечета и ние, възрастните, трябва да се учим от тях на доброта и любов, защото всичко на този свят става с доброта и любов, допълни още Славчо Атанасов. Капсулата на доброто ще бъде отворена през 2030 година. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?