Следвайте ни

Скръбна вест! Почина известен наш финансов министър

viber icon

С дълбоко прискърбие съобщаваме, че днес, 15.10.2020, почина проф. Христина Вучева - български икономист, заместник министър-председател и финансов министър на България 1994-95г.

Това съобщи нейното семейство.

"До последния си дъх проф. Христина Вучева беше един от най-силните гласове в защита на правовата държава и моралните принципи на държавно управление. Любящ родител, верен приятел и обществен активист до последния си дъх, тя помагаше на всички ни да бъдем по-добри. Ще липсва", се казва още в съобщението на сем. Вучеви. 

С оглед на епидемиологичната ситуация в страната опелото ще се проведе в тесен семеен кръг.

Проф. Христина Вучева е родена през 1937 г. в Пазарджик. Завършва търговска гимназия в Пазарджик и Висшия икономически институт в София. Изключвана през т.нар. унгарски събития, възстановена и завършила през 1959 г. Работи като икономист и счетоводител в Пазарджик. През 1967 г. след конкурс постъпва в Министерство на финансите в Научния институт като научен сътрудник. Получава званието старши научен сътрудник и доктор по икономика. Занимава се с въпросите на кредитирането и финансирането на предприятията. 1992-1997 г. началник отдел "Икономическа политика". Професор от 1991 г. Участва в изготвянето на проектите на основните икономически закони в периода 1991-1996 г. Министър на финансите и заместник министър-председател в служебното правителство на Ренета Инджова. Преподаваше финанси в УНСС.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

По често7

По често7

15.10.2020 | 15:12

Умен евреин нема Има тарикат евреин По често да се случва това та България да се куртулиса от таз пасмина Короната да ги умори

Отговори
0 1
поклон!!!!

поклон!!!!

15.10.2020 | 14:44

УМНА ЖЕНА !!!! мир на праха й ! истинска загуба за икономическата мисъл и практика.....

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?