Следвайте ни

Скъп ли ще е Никулден? Прясна морска риба сменя шарана на трапезата

viber icon

Ще поскъпне ли рибата за Никулден, който идва след точно седмица? Какви риби ще предложат морските ни вълци? Репортаж на BGONAIR разкрива подробности.

Няма основание да поскъпне рибата преди Никулден, казват търговците в рибните магазини на най-големия пазар в Бургас. Тази година морето беше щедро. Рибата е прясна и от нашето море.

Дали обаче паламудът тази година ще смени шарана на празничната трапеза? Твърде вероятно. 

Още щом захладня морето, мрежите на рибарите се напълниха с паламуд. След силния есенен риболов се очаква освен традиционния шаран на трапезата за Никулден, да има и прясна морска риба.

"Прясната риба е зарган, чернокоп, барбун, сафрид, това са наши черноморски риби, няма гръцки, няма испански", каза продавачът на риба Росен Тодоров пред телевизията.

Татяна Коева, която също е сред търговците, сподели, че всяка една прясна риба се купува. "Предимно по Никулден върви шаран, защото има такава традиция", коментира тя.

Въпреки че морето беше щедро, трапезата на Никулден няма да е по-евтина. "Може да се каже, че шаранът държи една цена. От 4-5 години няма никаква промяна, чернокопът и зарганът също", допълни Росен Тодоров.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?