Следвайте ни

Скандалното дело за касовите апарати се връща в съда днес

viber icon

Продължава сагата по делото за каовите апарати и днес е насрочено разглежането му във Върховния административен съд (ВАС).

Делото е срещу Наредбата за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти, изискванията към софтуерите за управлението им и изисквания към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазини, пише БГНЕС.

То беше образувано в края на юли 2019 г. по жалби на 44 сдружения и фирми, съобщиха от ВАС. Междувременно със свое определение от 23.09.20 г. 3-членен състав на ВАС остави без разглеждане жалбата на едно от обжалващите сдружения - „Българска петролна и газова асоциация", против наредбата за касовите апарати и прекрати производството по делото в тази му част.

Причината е нередовности на жалбата на асоциацията, които не са отстранени в указания от съда срок.

С друго свое определение от 29.06.20 г. ВАС даде указания на всичките 44 жалбоподатели да посочат изрично действащите норми, които оспорват, в редакцията им към настоящия момент, на всяка една от наредбите за изменение допълнение на наредбата за касовите апарати.Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?