Следвайте ни

Скандално! Компания събира незаконна такса "COVID-19"

viber icon

Компания за електронна търговия събира незаконна такса от 2 лв. при лична доставка заради коронавируса.

Това e установила проверка на Асоциацията за защита на потребителите (АЗП) след сигнали на граждани, съобщават от ведомството, предава пик.

От асоциацията призовават Комисията за защита на потребителите да провери незабавно случая. В първия работен ден на новата седмица председателят на АЗП Пейо Майорски ще внесе официално сигнал в тази връзка, "тъй като това е скандално поведение, след като България не е в извънредно положение от 13 май 2020 г. и вече почти всички сектори работят.

Действията на търговеца са некоректни спрямо потребителите в ситуация на икономическа стагнация по време на световна пандемия".

От АЗП напомнят, че преди месец прокуратурата е обявила, че всички компании, които извършват куриерски и спедиторски услуги, ще бъдат проверени след установен случай на неправомерно начислявана такса "коронавирус".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Силвия Димитрова

Силвия Димитрова

31.05.2020 | 10:13

КЗП не върши никаква реална работа. Само празни приказки, обещания и закани по телевизиите, а когато подадеш жалба, ти обясняват, че не могат нищо да направят... Отдавна не разчитам на тях и съм се отказала да ги търся.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?