Следвайте ни

Скандално! Бобоков посочил посланика ни в Алжир и Нигерия СНИМКИ

viber icon

Специализирана прокуратура провежда действия по разследването по образувано досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние. В тази връзка на четири адреса – в София, Пловдив и Русе, ползвани от търговски дружества, представлявани и управлявани от Пламен Бобоков и Ангел Узунов, се извършват претърсвания и изземвания. Действията целят събирането на доказателства, относими към изготвената компютърно-техническа експертиза на ползван от Пламен Бобоков мобилен телефон, пише 24часа.

В тази връзка и след разрешение на наблюдаващите прокурори Специализирана прокуратура оповестява допълнителна информация, съдържаща се в експертизата:

На 5.06.2019 г. чрез мобилно приложение „Prezident-Pl. Uzunov” изпраща до Пламен Бобоков прикачен файл със следното наименование: „Pismo_za_mandat”.

Бобоков посочил кой да бъде посланик в Алжир и Нигерия
 

 

Документът съдържа 6 страници и представлява Писмо за мандат за извършване на консултантска дейност по Проект „Изследване и анализ на външните и вътрешните рискове и заплахи, застрашаващи корпоративната сигурност на “Приста ойл холдинг ЕАД“. Консултант по проекта е търговско дружество „Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД“ с управител Ангел Узунов.

Бобоков посочил кой да бъде посланик в Алжир и Нигерия
 

 

В писмото е посочено, че цената на услугата е определена в съответствие с времето, необходимо за изпълнение на ангажимента и характера на услугата на екип от експерти в различни области, и възлиза на BGN 5000 (пет хиляди български лева) без включен ДДС месечно, считано от 01.06.2019 г., за срок от една година. Прикаченият документ съдържа подпис на управителя на „Ентърпрайз Сикюрити Сървисиз ЕООД“ и печат на дружеството. В документа се посочва още, че с приемането и подписването на писмото от страна на “Приста ойл холдинг ЕАД“, същото се счита за получаване на мандат за извършване на консултантските услуги.

Бобоков посочил кой да бъде посланик в Алжир и Нигерия
 

 

В отговор на изпратения от „Prezident-Pl. Uzunov” файл с горепосочената информация, Пламен Бобоков предоставя адрес на личната си електронна поща.

Анализът на кореспонденцията между него и „Prezident-Pl. Uzunov” сочи, че двамата многократно обменят информация, касаеща въпроси, свързани с външната политика на България, в т.ч. и кандидатури за български посланици в страни извън Европейския съюз.
На 03.08.2018 г. от комуникацията става ясно, че е уговорена среща между Бобоков и „Prezident-Pl. Uzunov” в столичен хотел. Като ден след това Бобоков изпраща на „Prezident-Pl. Uzunov” съобщение със следното съдържание:

„Румен Петров – Алжир“.

Бобоков посочил кой да бъде посланик в Алжир и Нигерия
 

 

Румен Петров е назначен като извънреден и пълномощен посланик на България в Алжирската демократична и народна република с указ №4 от 16.01.2020 г. на президента.

На 19.06.2019 г. Бобоков изпраща на „Prezident-Pl. Uzunov” файл със следното наименование: „CV BG_Joro_Iliev_Kiradjiev“, с уточнението, че това е „моето предложение за Абуджа (Нигерия)!“.

Бобоков посочил кой да бъде посланик в Алжир и Нигерия
 

 

Специализирана прокуратура ще изиска от Министерство на външните работи и от президентството официална информация във връзка с гореизложеното.

Анализът на информацията от над 200 GB, съдържаща се в заключението на компютърно-техническата експертиза и приложенията към нея, продължава.

Бобоков посочил кой да бъде посланик в Алжир и Нигерия
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

а вий що разпространявате лъжите на шайката

а вий що разпространявате лъжите на шайката

24.06.2020 | 16:16

измислиците премислиците на главния Каскет

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?