Следвайте ни

Скандални факти около 10 язовира и АМ "Хемус" изнесоха Петков и Комитова ВИДЕО

viber icon

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова и министърът на икономиката Кирил Петков дават съвместна пресконференция в сградата на МРРБ заради информация за незаконно строителство.

Установено е незаконно строителство на АМ „Хемус”. Нередности има по трасета 4, 5 и 6 и затова поръчахме да се направи проверка с дрон в района. Това каза на брифинг регионалният министър Виолета Комитова. 

„Знаете, че още през лятото правих проверки по съответната магистрала. Първата инспекция беше по пътен възел на отсечка 6. Там установихме незаконно строителство. След това получихме сигнал за незаконни насипи, извършвани в горска територия и съсипани 87 декара гора. Възложих на дирекция „Независим и строителен контрол” да изготви доклад", поясни Комитова.

Тя уточни, че е трудно да се каже как ще продължи строителството в участъците, където са открити нарушения.

„Тревожи ме факта, че основата на един скоростен път се изпълнява без строителни книжа, без разрешения за строеж и с анонимна строителна фирма. Много странни обстоятелства са навързани в една цяла тема", коментира още регионалният министър.

Директорът на „Независим и строителен контрол” Влади Калинов поясни, че участъците 1-6 имат одобрен подробен устройствен. Участъците от 4-6 обаче нямат приключило отчуждаване и издадено решение за строеж.

Проверка на ДНСК установи, че три участъка от магистрала "Хемус" и десет ремонта на язовири са направени без разрешителни за строеж. Това съобщиха на пресконференцията служебните министри на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и на икономиката Кирил Петков.
Кирил Петков съобщи, че ще сезира прокуратурата за незаконните ремонти на язовирите и ще уволни още днес последния член от стария екип на борда на директорите на Държавната консолидационна компания. Министърът на регионалното развитие и благоустройството посочи, че по темата прокуратурата може да се самосезира.
За участъците 4, 5 и 6 на новостроящата се магистралата няма издадено разрешение за строеж, а за 7, 8 и 9 дори нямат избрано трасе.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Лора

Лора

09.09.2021 | 14:05

от злъчта на чекмеджаните разбирам че Кирил ги е настъпал по мазола и мазнинките. Давай Кириле народа е с теб

Отговори
14 12
Иде глад и пандемия

Иде глад и пандемия

09.09.2021 | 15:33

Кирчо ще фалира банките пак ще ни излъжат. Ачо фалита изпусна цените до небесата. Радевата зима ще е по-страшна от Жан виденовата

Отговори
9 11
67547

67547

09.09.2021 | 13:56

Ако зависи от него иска да ваксинира всички българи.Не щем и другите му добрини.

Отговори
5 13
оставка

оставка

09.09.2021 | 13:40

канадецът да си ходи в Канада, разбиха държавата, цените са до небесата. Сега се чудят как да обират в банките нашите спестявания и после ще си ходят да си харчат парите, а нас ни чака жестока радева зима.

Отговори
17 25
Скандално

Скандално

09.09.2021 | 11:51

Скандалното е че свиха 500млн на сметка в БНБ за магистралата. И обясниха че ще ги раздават -за справяне с пандемията !!! Хората на Радев и самия той са за затвора.

Отговори
19 21
Сик

Сик

09.09.2021 | 13:19

Правителството има право да разпредели парите, които твоята мутра готвеше да открадне за пенсионерите, а от пенсии както се знае не може да се краде.

Отговори
16 10
Абе гепирастки

Абе гепирастки

09.09.2021 | 13:47

Шапшал, що не си е п м.

Отговори
5 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?