Следвайте ни

Скандален клип с учителски тормоз над деца с увреждания разтърси Бургас

viber icon

Бургаската районна прокуратура се самосезира след медийни публикации за сигнал за извършено насилие над дете със специални образователни потребности (СОП) от Центъра за специална образователна подкрепа. По случая е разпоредена проверка.

В разпространеното в интернет пространството видео се чуват заплахи към децата, които реално не могат да говорят и няма на кого да се оплачат.

В разговор между две от педагожките, които работят с детето, се чува: „Направо е отвратителна лигла” и продължава: “Трябва да изляза, защото ще я убия…“Ни майка ти ме стряска, ни баща ти, ни вуйчо ти, ни който и да е. Трябва да я надумкаме и тогава да седи и да реве цял ден“, са част от репликите към ученичката.

От Община Бургас отговориха, че по случая официално са сезирали Дирекция „Социално подпомагане“, отдел „Закрила на детето“ към Министерството на труда и социалната политика, РУО-Бургас, а днес и Прокуратурата с настояване да се извърши проверка и да се установят всички обстоятелства около случилото се, предава БНР.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Батко

Батко

02.08.2021 | 23:33

Това не са педагожки, а изроди! Дано им забранят да припарват и до техните деца!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?