Следвайте ни

Скандалът: Учителката, удряла ученичка, остава на работа

viber icon

Учителят от Горно Драглище, Райка Калоянова, остава на работа, предаде Infomreja. Вероятно ще ѝ бъде наложено административно наказание като първо провинение от нейна страна, но няма да се достига до крайната мярка – освобождаване от работа.

Припомняме, че в клип, разпространен в социалните мрежи, показва как учителката в разложкото село да обижда и посяга на момиче от класа. 

 От понеделник е започнала проверка, както от РИО-Благоевград, така и от Агенцията по закрила на детето.

Фактите са, че до днес, като пропуск на училището, е, че няма документално описани провинения от страна на ученичката, която е позната с буйния си нрав и арогантно поведение. В учебната характеристика е записано още, че има слаби оценки и е нестарателна.

Учителката по БЕЛ, нейната колежка, присъствала на случката и родителите на детето са дали писмени обяснения пред директора на училището още в понеделник.

Според Бойчо Пукнев Калоянова е добър педагог с дългогодишен стаж и множество добри изяви.

Поради този и много други мотиви жители на селото са събрали подписка в подкрепа на Калоянова, а до днес над 200 души са се разписали.

Началникът на РИО потвърди, че е задействан механизма за справяне с училищния тормоз, но директорът е работодател на педагозите и в негови ръце е решението какво наказание да бъде наложено на г-жа Калоянова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

jon bon

jon bon

19.11.2020 | 12:06

Не пипайте учителката!!! Децата са станали много нагли, чувстват се недосегаеми, глупавите им родители ги подкрепят в простотиите им и тийнейджърските им изяви и те все повече тормозят учителите си!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?