Следвайте ни

Скандалът се разгаря! Бойко Рашков потвърди: Премиерът Янев е бил подслушван

viber icon

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 април. Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков пред bTV.

Засегнати политици призоваха за съд и най-тежките наказания, ако това действително е така.

Скандалът с подслушването тръгна от съпредседателя на „Демократична България“ Атанас Атанасов, който заяви, че около изборите са подслушвани партийни дейци и водачи на листи. Вчера прокуратурата съобщи, че започва проверка. Вицепремиерът обяви, че срещу него е образувано досъдебно производство от прокуратурата, от обвинението отрекоха.

Рашков обясни, че е започнал проверка, защото го е оценил като предизборен ход, но са били дадени прекалено конкретни детайли, за да е само това.

„Проявих интерес, като се срещнах с хора, длъжностни лица, които имат такава информация и биха могли да изсветлят това нещо. Категорични са, че става дума за подслушване на политици от двете прилагащи СРС структури – ДАНС и ДА „Технически операции“, посочи служебният силов министър и допълни, че ще запази мълчание относно имената на подслушваните политици.

„ГЕРБ забравя, че тези държавни структури са на българската държава, те не са собственост на Бойко Борисов и не могат тези структури да се използват в полза на тесни политически цели. За голямо съжаление, тези структури са използвани по този начин дълъг период от време – през всичките мандати, с които те се гордеят и това използване за мен е изключително лош атестат за демократичната ни държава. Тези хора не се свенят от нищо, тези хора не се свенят от видеоклипове, в които ги показват как спят до милиони“, добави той и предположи, че скандалът ще отекне и извън страната.

Рашков не разкри дали има подслушвани служители от МВР, допълни, че очаква да се извърши проверка от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства по случая.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Чудя се

Чудя се

22.05.2021 | 14:58

Защо се дават пари за служби за сигурност след като Радев и подчинените му работят за КГБ?

Отговори
4 3
Селянин от Славяново

Селянин от Славяново

22.05.2021 | 14:40

"При Георгиев и Атанасов преди назначаването на кабинета са ходили емисари, които са искали да предоставят на Рашков цялата информация по разбитите руски шпионски мрежи, обяснили те на премиера. Рашков обаче нямал допуск до класифицирана информация и не можело да му се предоставят секретни данни." ТОЧКА ПО ВЪПРОСА, ХИЧ НИКОЙ НЕ ГО Е ЕНЯ ЗА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ И ТРАЛАЛА. НАЙ ВЕЧЕ СЕ РАБОТИ ДА СЕ ПОТУЛИ ШПИОНСКИЯТ СКАНДАЛ С РУСНАЦИТЕ И ВРЪЗКАТА НА РАДЕВ С ТОЗИ СКАНДАЛ.

Отговори
5 3
Телефонната държава

Телефонната държава

22.05.2021 | 11:59

Шанс е топ експертизата на министър Рашков за подслушване. Не по косвени признаци а от база даннни ДАНС. Европейския модел има два компонента, комфорт и сигурност. Политиките на политиците носят отговорност за първото , Национална сигурност второто. Борисов не гадае откъде да иска своите 20%, за още нова власт, а от СРС. Шанс е сегашното правителство с интелектулните си активи в европейската мечта

Отговори
3 4
Тиква

Тиква

22.05.2021 | 10:47

Някой виждал ли е Тиквата през последните дни, да не е забягнал вече ?

Отговори
8 8
Ален Делон

Ален Делон

22.05.2021 | 11:51

Попитай , жена си!

Отговори
4 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?