Следвайте ни

Скандал в парламента! Наказват пловдивски депутат

Ако някой се е почувствал засегнат, се извинявам, каза Гърневски

viber icon

На председателски съвет е обсъдено поведението на депутата от ГЕРБ Спас Гърневски. Той ще бъде наказан с порицание. Това обяви в началото на днешното пленарно заседание председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Припомняме, че вчера в пленарната зала от страната на управляващите се чу скандиране: "Червени боклуци", след като БСП и "Атака" обградиха парламентарната трибуна, пише новини.бг. По-късно заседанието беше прекратено. 

Самият Гърневски обясни днес, че през целия вчерашен ден е имало провокации и обиди по време на обсъждането на бюджета на държавата. 

Докато Гърневски говореше от трибуната днес пък в пленарната зала се чуваха освирквания.

"Призовавам ви спокойно днес и утре да приемем бюджета на държавата. Ако някой се е почувствал засегнат, се извинявам", каза Гърневски.

Въпреки че Караянчева обясни, че това е първо нарушение на депутата, затова за него ще има само порицание, от БСП поискаха Гърневски да бъде отстранен от заседанието.

Председателят на парламента Цвета Караянчева свика извънреден председателски съвет. Тя покани председателите на всички парламентарни групи в кабинета си, за да се разберат как ще продължи днешното пленарно заседание.

"Направихме всичко възможно днес на председателски съвет да възтановим диалога в пленарна зала", каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова от парламентарната трибуна. "Да потърсим консенсус, за да може да продължим с работата по гледането на бюджет на държавата. За нас като управляващи това е изключително важно, защото носим отговорност за приемането на този закон. Разбирам, че колегите от опозицията са решили по всякакъв начин да пречат. Могат да се намерят много поводи от всяка страна на залата, че са наричани с различни обидни епитети. Не може една парламентарна група да налага наказание. Вербалното обръщение е не по-малко тежко като обида от физическото, което направихте вие вчера с присъствието на тази трибуна", заяви Дариткова. 

Павел Шопов от "Атака" пък коментира, че парламентът се занимава с несъществуващ проблем. "Вече 20 години има и червени  боклуци, и сини такива. Докога ще продължи тази детска болест на българския парламентаризъм с наказанията?!", заяви той.

Шопов смята, че народните представители не трябва да влизат в такива дребнавости. От БСП обаче са категорични, че са обидени от поведението на Гърневски.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?