Следвайте ни

Скандал в комисията "Манолова" за доказателствата на Илчовски

viber icon

С пореден скандал между депутатите започна последното заседание на временната парламентарна комисия, създадена за ревизия на сегашното управление.

В повод за това отново се превърна бизнесменът-зърнопроизводител Светослав Илчовски, подал сигнал до комисията и дошъл да продължи разказа си, в който изнася твърдения за корупционни практики от страна на правителството, премиера Бойко Борисов и отделни министри.

„Никой не можеше да говори, всичко беше напълно контролирано от машината на ГЕРБ“, каза Илчовски пред депутатите, отговаряйки на въпроса защо не е подал сигнал до този момент.

Пред депутатите той разказа за негова среща в Монако със собственика на фирма „Градус“ Иван Ангелов, която определи като близка на властта и на която е бил помолен да поеме ангажимент за сключване на сделка за 60-70 млн. фиктивен оборот, намесвайки името на премиера. От своя страна Ангелов определи всички твърдения като лъжа и заплаши Илчовски със съд.

В друг свой разказ пък Светослав Илчовски обрисува картел при производството и продажбата на слънчоглед у нас, което, по думите му, се случвало със знанието и помощта на Министерството на земеделието. Както и на заседанието в сряда, Илчовски отново заяви, че приближени бизнесмени подарили златните кюлчета на премиера Бойко Борисов по повод рождения му ден, а снимките от спалнята му били правени от популярна плеймейтка, чието име той назова по-рано.

Близо 90 сигнала е получила комисията, които ще бъдат препратени към компетентните институции, обяви на свой ред председателят на комисията Мая Манолова, която подчерта, че самият Светослав Илчовски е подготвил и финансови документи, за да докаже част от твърденията си.

През цялото време заседанието бе съпътствано със остри реплики между депутатите, които задаваха въпроси на свидетеля, а в залата присъства цялата парламентарна група на ГЕРБ.

„Тази комисия започва да заприличва на трибунал“, възрази Дани Каназирева, която определи заседанието като „политическо шоу“. „Евала, получихте си звездния миг“, обърна се тя към ръководството на комисията.

Според съпартиеца ѝ Тома Биков „този свидетел е ненадежден“, който поиска да знае и дали срещу него са подавани жалби в прокуратурата за заплахи за убийство.

В залата се чу призив за тест за наркотици, като Илчовски откликна с готовност да бъде направен веднага.

Зърненият бос разказа, че гледал запис за издевателства на вкаран в ареста бизнесмен на Ивановден. "Този човек зад мен ме беше поканил (визирайки Ангелов). Бяхме около 30 човека, батко и братко, шефа на горското, братът на тоя човек, повечето не ги познавам. Премиерът дойде късно към 8 часа, нахрани се набързо, почна певците да пеят, вдигна ръка, че му се играят карти. Събрахме се в ъгъла да го гледаме. Играха си цела нощ карти. Записът го видях преди премиерът да дойде, към 7 и нещо. Има покрай него неколко верни сателити -  Боян Марков от Стара Загора, фирми бушони, той ми показа записа. На телефон. Всички го беха разгледали. На записа имаше как издевателстват над известен затворник. В затвора. Беше ми казано, че са го снимали надзиратели. И това е. Но се гордея, че не съм в тая шайка", разказа Илчовски.

На настояване да съобщи името на затворника той заяви: "Скоро ще го видите, бе, има да разказва повече от мен." 

Илчовски разказа и как Ангелов без знанието на собственика на една мина на Христо Ковачки бил загробил едни норки.

Последва нова поредица от размяна на реплики, което принуди председателят Манолова да се опита да извика квесторите, за да отстранят онези депутати, нарушаващи реда. Такива обаче не дойдоха. Последва нов призив за въдворяване на ред, но този път адресиран до НСО, но отново без резултат, тъй като това не е в тяхната компетенция.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (13)

НЕУТРАЛЕН

НЕУТРАЛЕН

20.05.2021 | 16:57

МАЙОООО...................ЩО ЗА ХАМЕЛ ЗА УПРАЛВЕНИЕ МА??? МНОГО СКОРО НЕ БЪЛГАРИЯ, НЕ ЕВРОПА,АМИ ПЛАНЕТАТА ЩЕ ТИ БЪДЕ ТЯСНА ЗА УПРАВЛЕНИЕ!!! ИМАШ ЛИ ВРЕМЕ ЗА САПУН И ПАСТА ЗА ЗЪБИ???????????????????????????????????????????????

Отговори
0 0
Каназирка Мисирка Куртизанка

Каназирка Мисирка Куртизанка

08.05.2021 | 07:33

Данке, ти си следващата . Фирмите и мъжът ти , куртизанке

Отговори
4 5
Киро

Киро

07.05.2021 | 22:15

В момента пред Сашо Диков Илчевски разкоства Герб. Още няколко такива като него и с герб е свършено.

Отговори
6 8
Разследване: Чий имот обитава Дани Каназирева и с какви пари

Разследване: Чий имот обитава Дани Каназирева и с какви пари

07.05.2021 | 21:29

https://plovdiv-online.com/komentarni/konflikti/chij-imot-obitava-dani-kanazireva-i-s-kakvi-pari/

Отговори
9 3
Норис

Норис

07.05.2021 | 21:18

порно- държавата !

Отговори
12 2
Krypto

Krypto

07.05.2021 | 21:10

Как да печелим от дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM

Отговори
1 6
Киро

Киро

07.05.2021 | 20:52

Това е само първата кирлива рица на вашата мутра, хабер си нямате какво ще извади служебното правителство на Радев ? Кьорав гербаджия няма да посмее да коментира.

Отговори
12 15
Ха, ха, ха

Ха, ха, ха

07.05.2021 | 22:18

Плашиш гаргите ли,Кирчо,пийни си едно и се успокой!

Отговори
8 4
Cirk Balkanski

Cirk Balkanski

07.05.2021 | 20:15

Cirka za pred naroda. Starite mycyni otnovo sa tam.

Отговори
13 4
Ники

Ники

07.05.2021 | 20:07

Хистеризираната костинбродска кюстендилска софиянка- Галевица съвсем се обърка с това мекере Илчевски, който е кошмар за хората от Северозапада и обслужва интересите на Божков,

Отговори
26 13
Yjhg

Yjhg

07.05.2021 | 20:56

Тотев ти ли си

Отговори
9 8
Сестра Галева пак се  показа

Сестра Галева пак се показа

07.05.2021 | 19:53

Поредната партенка на Манолова стил Костинброд.

Отговори
21 15
Дгд

Дгд

07.05.2021 | 20:04

Нещастник

Отговори
9 13

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?