Следвайте ни

Скандал с изпита в Медицинския - объркаха въпросите на теста

Учихме трудното, а дадоха лесно, отдъхнаха си кандидат-студентите

viber icon
Автор: Елица КАНДЕВА


Белезите на наследствеността за малко да се объркат вчера на изпита по биология и химия в Медицинския университет.

За първи път той се проведе във формат 2 в 1 - в един изпит бяха комбинирани два модула - с тест по всеки от двата предмета, по които преди се държаха отделни изпити в различни дни. Остава в сила обаче отделно оценяване по биология и химия, като бележките влизат удвоени в балообразуването.

На излизане от двата теста в края на общото време от 4 часа и половина кандидат-студенти разказаха, че открили грешка в един от въпросите по биология. В изпитния варианти ги питали какво гласи третият закон на Мендел за разпадането. Той е формулиран в резултат на изследванията на учения върху наследствеността, които по-късно стават основа на класическата генетика.


Още по темата четете ТУК.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?