Следвайте ни

Скандал на делото срещу Миню Стайков, ето какво застигна сина му

viber icon

Скандал се разрази на днешното съдебно заседание по делото срещу Миню Стайков и още 12 души, обвинени за източване на еврофондове.

Няколко адвокати на подсъдими поискаха съдията по делото Вилислава Ангелова да си направи отвод, обвинявайки я в пристрастност и преднамереност. Тя обаче обяви, че упреците към нея са несъстоятелни след дълго тайно съвещание и след справки с медицинските документи, свързани със здравословното състояние на Стайков.

В аргументацията й имаше и обяснение, че възприемането на дадена позиция като иронична и подигравателна е признак за наличие на комплекси, пише блиц. Това накара Стайко Стайков – защитник и син на Миню Стайков, да избухне срещу съдийката: Защо той е две години в затвора? Само комплексари сте в тоя съд!

Стайков младши на няколко пъти изрази шумно своето недоволство в съдебната зала, което доведе до предупреждение за санкция. Близките му се опитваха да го успокоят, но той продължаваше да нервничи: „Нека ме глобят“.

Младият мъж апострофира съдийката, като подхвърли, че заслужено е имало неуважително отношение към нея в предишни заседания, както и че вероятно тя вече е готова с присъдата. Заради негова бурна реакция той е бил изгонен от залата и глобен с 1000 лева.

Адвокат Анна Попова коментира: „Изпусна си нервите, което е абсолютно логично, защото все пак вижда баща си на инвалиден стол. Миню Стайков не се чувстваше добре, след като бе цял ден на това съдебно заседание“.

Днес бяха разпитани трима свидетели, сред които евродепутатът от ДПС Атидже Алиева-Вели и заместник-министърът на земеделието Лозана Василева. Причината е, че те са били заместник изпълнителни директори на Държавен фонд „Земеделие“ по времето, когато според прокуратурата са източвани средства през фирми, свързани с Миню Стайков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?