Следвайте ни

Скандал! Генерали изпратили подп. Терзиев да стреля нощем по дневна мишена ВИДЕО

viber icon

Мишена, която не се ползва през нощта, а само на светло, е трябвало да гони в тъмното над Черно море загиналият пилот подп. Валентин Терзиев със своя МиГ-29. Това се е случило с позволението на генералите от командването на Военновъздушните сили, твърди „24 часа“.

Командването на ВВС е разписало ползването на СПМ-100 за нощни стрелби, защото никъде не било изрично забранено, въпреки че според инструкциите на производителя може да се ползва само денем.

Валентин Терзиев, който посмъртно беше произведен в чин подполковник, загина на 9 юни над Черно море, след като неговият самолет се разби във водата при нощни стрелби. Ден по-късно, въпреки неприключилата издирвателна операция, Министерството на отбраната го обяви за загинал. А в единствения досега доклад по случая основната вина за трагичния случай с военния пилот се хвърля върху негови илюзии, предизвикани от нощния полет, пише „24 часа“.

Военната прокуратура продължава разследването и все още очаква черната кутия на падналия изтребител да бъде изпратена за разчитане в Русия от специалисти на производителя РСК-МиГ.

Подробности - четете ТУК

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Убийство

Убийство

14.08.2021 | 15:12

С любезното съдействие на съветския резидент тов. Фатмакович. Ех, къде са избитите от червените гниди генерали и офицери на Царство България! Те знаеха как да се справят с тази болшевишка напаст.

Отговори
4 3
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

14.08.2021 | 14:31

ПУТИН ВИ ПРЕДОПРЕДИ ЗА ТЕЗИ УЧЕНИЯ ПРЕД РАНИЦАТА МУ--НАТО СИ НАПРАВИ ЕКСПЕРИМЕНТ С НЕРВИТЕ НА РУСИЯ--И ИЗПОЛЗВАХА ЗА ИСТРИВАЛКА ЕСТЕСТВЕНО БЪЛГАРИТЕ--САМОЛЕТА ИЗГЛЕЖДА ЧЕ Е ЛЕТЯЛ ДОСТА БЛИЗКО ДО ГРАНИЦАТА ПРИ ТОВА Е И СТРЕЛЯЛ--МИ ПРЕДСТАВЕТЕ СИ АКО Е БИЛ С АДРЕНА РАКЕТА--ТАКА ЧЕ МОЛЕТЕ СЕ ДА НЯМАМЕ СКОРО ПРАВИТЕЛСТВО--ЗАЩОТО ЩЕ ПОИСКА НАТО ДА ИЗПРАТИМ ВЗВОД В УКРАЙНА С КОЙТО НА ПО-КЪСЕН ЕТАП ЩЕ ВЛЕЗЕМ ВЪВ ВОЙНА С РУСИЯ--И СОФИЯ ЩЕ БЪДЕ ИЗРАВНЕНА С НИВОТО НА МЕТРОТО--ТАКА ЧЕ--СВАЛЯНЕТО НА САМОЛЕТА Е ЕДНО МАЛКО ПРЕДОПРЕЖДЕНИЕ--ПИТАЙТЕ ЕВРЕИЧЕТО ПАСИ--КАКВО ПРАВИ БЪЛГАРИЯ В НАТО??

Отговори
2 5
Нали

Нали

14.08.2021 | 15:35

"АДРЕНА РАКЕТА"?!?! Славчо Атанасов е гeй!

Отговори
2 1
ДО-НАЛИ

ДО-НАЛИ

14.08.2021 | 15:49

СТАВА ВЪПРОС ЗА РАКЕТА КОЯТО МОЖЕ ДА Е ПРЕНОСИТЕЛ НА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ--ЗАЩО НЕОТИДАТ ДА СЕ УЧАТ ДА СРЕЛЯТ НЯКЪДЕ В ТИХИЯ ИЛИ АНТЛАНТИЧЕСКИЯ ОКЕАН--КВО ПРАВЯТ В ЧЕРНО МОРЕ НА МЕТРИ ОТ ГРАНИЦАТА С КРИМ???

Отговори
1 1
какво разследват

какво разследват

14.08.2021 | 08:24

Трябва ясно да се каже дали самолетът се е разбил при досег с водата, или се е взривил преди това. Разположението на детайлите по дъното и тяхното състояние могат да дадат отговор на този въпрос.

Отговори
9 0
шефа

шефа

13.08.2021 | 22:29

на Графа - ген. НАПЛАТАНОВ! ЗАЩО МЪЛЧИШ КАТО ПУ--ТКА?!?! Защо не кажеш как жена ти заработи пред раадефф, генералската ти службичка?!!+

Отговори
15 3
Истина

Истина

13.08.2021 | 22:12

Вероятно ако черната кутия бъде разчетена ще се случат големи размествания в командването на армията. Но по вероятно е тя никога да не се разчете защото ще лъсне истинското лице на нашата армия. Жалко за пилота.

Отговори
28 1
Оставка

Оставка

13.08.2021 | 22:07

Фигуранта крие касетката, убили са момчето. Вече се разбра колко гнусни са. Служебното правителство не става, потопиха страната, носят хаос глад, смърт, лъжи, много лъжи. Юмрука и хунтата му вън от политиката. Да излезем и да ги изгоним. Няма смисъл да чакаме смъртна радева зима

Отговори
28 14
Пловдив

Пловдив

13.08.2021 | 21:56

И генералите като шефа си - прости фатмаци, за които човешкият живот не означава нищо!

Отговори
31 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?