Следвайте ни

Синът на Миню Стайков лъгал на телефон 112

В събота съдът решава да го остави ли за постоянно в ареста

viber icon

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се води досъдебно производство, по което след доклад на материалите на наблюдаващия прокурор, е привлечено като обвиняем лицето Стайко М. С., за това, че е предал на национален телефон 112 невярно повикване, съответно престъпления по чл.270, ал.1 и чл.326, ал.1 от НК и противозаконно е попречил на органи на властта да изпълнят задълженията си, съобщиха от Главна прокуратура.

Постановено е задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, като на 07.12.2019 г. същият следва да бъде приведен в СРС, с оглед разглеждане на искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

На 4 декември Стайков беше задържан в София. Той се возил в брониран джип с въоръжени мъже и отказал да даде на полицаите документите си за проверка.

Обяснил им, че тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в джипа. След което позвънил на 112 и казал, че бил отвлечен. Това той твърдеше и през януари, когато изненадващо се появи след месеци издирване от полицията по обвинение, че е участвал в организирана престъпна група заедно с баща си - алкохолния бос Миню Стайков.

В джипа със Стайков се е возила и 20-годишната му приятелка Мартина, дъщерята на убития през 2003 г. бос от ВИС-2 Румен Маринов - Нарциса. Девойката е била свидетел на задържането на Стайко, но не е в ареста.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?