Следвайте ни

Синът на Гунди получи жесток удар от измамниците

viber icon

“Със съжаление трябва да споделя, че поне временно прекратявам дарителската кампания “1000 за Левски”. При създалата се ситуация с платформата “Хелп Карма” смятам, че не би било редно да продължим използването и”. Това съобщи вчера във фейсбук Андрей Аспарухов - синът на футболната легенда Георги Аспарухов - Гунди.

 Софийска районна прокуратура започна проверка на сайта и фондацията “Хелп Карма” след журналистическо разследване на Би Ти Ви. От него стана ясно, че за малко повече от 2 години през платформата са преминали дарения за 21 млн. лв., като в някои случаи вместо обявените 5%, екипът е прибирал по 8-9% от парите, раздавали са си заплати от 19 000 до 40 000 лв. на месец, както и лични заеми.

Освен това има съмнения, че са отчитани суми с документи за плащане на медицински дейности, които са покривани от здравната каса. Разследващите трябва да установят дали за едно и също нещо е плащано два пъти - и от дарения, и от НЗОК.

“Въпреки, че “Хелп Карма” досега са точни и коректни към кампанията и всички дарени средства са преведени по предназначение без забавяне или допълнителни удръжки, не смятам, че мога да продължа при създалата се ситуация... Подпомагането за Академията на “Левски” е нещо много лично за мен”, написа още синът на Гунди във фейсбук и изпрати огромни благодарности на всички 261 души, дарявали от август насам пари в кампанията “1000 за Левски”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?