Следвайте ни

Симеон Дянков забрани шляенето в работно време

viber icon

Шляенето на чиновници насам-натам в работно време приключва. Всички от министерства и агенции в София, които досега кръшкаха от работа с извинението, че отиват да теглят пари от БНБ, ще бъдат озаптени. От 1 януари догодина централната банка ще затвори гишетата си на първия етаж и армията от бюрократи, която досега бойкотираше електронното банкиране, ще бъде принудена да оперира с бюджетните пари онлайн от канцелариите си. Това обяви в Разград финансовият министър Симеон Дянков.

Финансист № 1 призна истината за чиновническата ретроградност, след като агрофермерът Теодор Крачунов от Исперих му се оплака, че три месеца чакал земеделското министерство и това на икономиката да си разменят декларация, въз основа на която държавата да отблокира сметките му с милиони депозирани от неговата фирма като гаранции за износ на зърно за трети страни.

Чиновниците у нас са бойкотирали електронното разплащане, за да имат възможност да се разхождат из центъра на София и да пазаруват в работно време, смята Дянков. Проверка в неговото министерство показала, че в момента от всичките 300 държавни структури, разпоредители с бюджетни пари, само 88 се разплащат онлайн.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?