Следвайте ни

Силите за специални операции обраха медалите на шампионата по стрелба

viber icon

Войните от Силите за специални операции извоюваха категорични победи и спечелиха титлите в отборното класиране и при жените, и при мъжете в трети пореден Държавен военен шампионат по тактическа стрелба.

Първенството се проведе на Учебен център „Црънча“, като в него участваха 7 мъжки и 5 женски отбора от състава на Съвместното командване на специалните операции (СКСО), Сухопътни войски, Военновъздушни сили, Военноморски сили, Национален военен университет „Васил Левски“, служба „Военна полиция“ и Стационарна КИС.

Мъжките отбори бяха с четирима участника, а женските с по двама. Състезанието се проведе на 6 сцени и 3 дрила (упражнения за контрол и боравене с оръжието). Класирането е индивидуално и отборно за мъже и жени.

Индивидуално класиране жени:

1-во място – мл.серж. Ваня Гатева от СКСО

2-ро място – мл.серж. Здравка Бонева от СКСО

3-то място – серж. Стефани Кочева от служба „Военна полиция“

Индивидуално класиране мъже:

1-во място – р-к Костадин Крушков от СКСО

2-ро място – мл.серж. Петър Хубенов от СКСО

3-то място – серж. Иван Минчев от СКСО

Отборно класиране жени:

1-во място – Съвместно командване на специалните операции

2-ро място – служба „Военна полиция“

3-то място – НВУ „Васил Левски“

Отборно класиране мъже:

1-во място – Съвместно командване на специалните операции

2-ро място – Сухопътни войски

3-то място – НВУ „Васил Левски“

Командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев заяви, че изпълнението на упражненията от шампионата по Тактическа стрелба трябва да стане базисното ниво за Българската армия.

„Това е най-комплексната от армейска гледна точка дисциплина. Разработените и подредени сцени и варианти реално предлагат на всеки един военнослужещ моментна ситуация, максимално близка до реалната, която може да му се случи на бойното поле. Това, което може да възникне в рамките на съвременните конфликти се отработва именно тук. Сцените предлагат изключителна динамика, дават възможност на всеки един сам да вземе решение в кой момент, от каква дистанция, от каква позиция да порази съответната цел“, каза генерал-майор Матеев.

Шампионата наблюдава и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев. Той сподели, че впечатленията му за състезателите и за организацията на самия турнир са отлични.

Награждаването на призьорите се проведе в щаба на СКСО, където командира на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев връчи медалите на индивидуалните победители, а кмета на Пловдив г-н Здравко Димитров – на отборните.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?