Следвайте ни

Сигналите за плагиатство срещу Петър Илиев се увеличават, СУ ги проверява

viber icon

Три сигнала по случая със съмнения за плагиатство от Петър Илиев са подадени до ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков в сряда. Университетът ще започне проверка съобразно новите вътрешни правила на университета, съобщи пише "24 часа".

Сигналите са с ясни податели и отговарят на условията по вътрешните правила на СУ - да са заинтересовани, да са част от академичния състав или да се обучават в СУ или да са членове на редакционни колегии.

Сигналите ще бъдат разгледани и по тях ще бъде извършена проверка по реда и в сроковете на раздел II от Вътрешните правила, обясниха от Софийския университет.


Петър Илиев бе обвинен, че е плагиатствал част от дисертация на конситуционалистката доц. Наталия Киселова в своя книга.

Според правилника на СУ плагиатството е причина за прекратяване на трудовите правоотношения със съответния преподавател. Доказано плагиатство може да доведе и до отнемане на адвокатските права на Илиев.

След като от седмица се завъртяха тези твърдения в публичното пространство, Тошко Йорданов от "Има такъв народ" призова този, който прави тези твърдения, да излезе и да застане с името си, "за да може после да бъде осъден за клевета в съдебна зала. Господин Петър Илиев е готов да осъди всеки, който прави такива твърдения", посочи още Тошко Йорданов

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?