2374
Следвайте ни

"Сиела Норма" не е подавала сигнал срещу неправомерни действия на служители на МВР

viber icon

В петък, 05.11.2021 г., в Софийската градска прокуратура в късните часове е входиран сигнал от „Сиела Норма“, вносител на устройствата за машинно гласуване на предстоящите избори, в който се излагат твърдения за неправомерни действия от страна на служители на МВР.

В тази връзка"Сиела Норма" разпространи съобщение до медиите, което публикуваме тук и в което се казва, че сигнал срещу неправомерни действия на служителите на МВР не е постъпвал:

"Във връзка с изпратеното прессъобщение от Прокуратурата на Република България, че "Сиела Норма" е подала сигнал "за неправомерни действия от страна на служители на МВР" искаме да заявим, че сигналът за задържаните машини НЕ Е срещу служителите на реда, които са изпълнявали заповед.

В сигнала е описано, че на 04.11.2021 г. чрез електронна поща е получено писмо с Изх. № ПВРНС-23-153/04.11.2021 г., подписано от председателя на Централната избирателна комисия – г-жа Камелия Нейкова и секретаря на Централната избирателна комисия – г-жа Севинч Солакова, което съдържа следното уведомление: "Специализираните устройства за машинно гласуване, които не са част от Договор № 38 от 19 октомври 2021 г. следва да се складират в обособен сектор от склада на „Карго Партнер" ЕООД и да не се допуска разпечатването им.

След разтоварване на машините камионът може да бъде освободен.
Следва да ни предоставите опис, съдържащ серийните номера на доставените СУЕМГ, които не са предмет на Договор № 38 от 19 октомври 2021 г., както и да ни уведомите по колко СУЕМГ ще се използват за всяка от посочените от Вас дейности."
 
С оглед на това, изпълнителният директор на "Сиела Норма" Веселин Тодоров сигнализира компетентните органи за запечатването на устройствата по нареждане на председателя и секретаря на Центраната избирателна комисия, видно от писмо с Изх. № ПВРНС-23-153/04.11.2021 г., копие от което е адресирано до Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" на МВР, в склада, определен в писмото от председателя и секретаря на Централната избирателна комисия, собственост на дружеството „Карго Партнер" ЕООД, и достъпът до тях ми е отказан.
 
Наличието или отсъствието на данни за евентуално осъществен състав на престъпление по Наказателния кодекс в конкретния казус може да бъде надлежно установено единствено при съответното разследване в рамките на досъдебно производство и анализ на всички данни и обстоятелства по задържането на тези 228 бр. устройства."

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?