Следвайте ни

Сидеров: БСП искат вот, за който не са подготвени

viber icon

БСП искат вот, за който не са подготвени. Това каза лидерът на ПП „Атака“ Волен Сидеров в ефира на БНТ.

„Не ми липсва парламентът. Моите колеги там са 6 човека и те ще вземат своето решение. БСП искат вот, за който не са подготвени. Този вот е четвърти. Имаше за корупция, за здравеопазване, за сигурност, сега е за водата. За водата трябва да се върнем много назад и да си дадем сметка, че от 40 години не са поправяни водопроводите, а някъде не са и сложени. България беше една слабо развита държава до 40-те години. После при социализма доста неща се направиха. Урбанизира се страната, но не достатъчно. Сега продължаваме да ползваме неща, които са построени през 70-те или 80-те години, като през 80-те западнаха нещата, защото започнаха перестройки и другарят Живков вече не можеше да отдели толкова внимание на тези проблеми“, посочи Сидеров.

„БСП трябва да критикува себе си, защото след това не направиха това, което трябва да се направи – държавнически да се поддържат водопроводи и инфраструктура. Занимавахме се през последните 30 години с какво ли не. То беше деполитизация, махане на петолъчки и прочее, а всъщност трябваше да поправим водопроводите и да направим живота на хората по-удобен. Сега виждаме, че започват течовете. Една система ако не се поддържа, тя се скапва. Няма как едно правителство или две да се справят само в своя мандат с тези проблеми“, каза още лидерът на „Атака“.

Според Сидеров от „Атака“ няма да гласуват против правителството. „Зададохме на БСП 4-5 фундаментални въпроса и те няма как да отговорят на тях. Те се отнасят за цялостната концепция за управление на България. Ние в момента сме колониална държава. Знам, че е трудно да излезеш от този статут и да отидеш към по-самостоятелна политика. БСП не отговаря на тези въпроси.
Става дума за принципи, които ние имаме откакто ПП „Атака“ е създадена. Част от тях са, ако може България да бъде по-самостоятелна държава и да не ляга пред всеки един голям брат. Тези въпроси сме ги поставяли и пред ГЕРБ. Те казват, че не могат да вдигнат доходите. Могат да си купуват правителствени самолети за милиони, но не могат да вдигнат доходите или да построят болницата в Ямбол, която спря да работи, защото се оказа, че някакви 8 млн. не могат да бъдат преведени“, посочи Сидеров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пенчев

25.01.2020 | 12:03

Сидеров, ти абсолютно провален политик! Отивай си в блатото! Ние не искаме БСП, но и тези няма да търпим!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?