Следвайте ни

Шведът, ритнал камериерка в Слънчев бряг, ще плати 4500 лева

Съдиите се усъмниха в демонстрираното от него разкаяние

viber icon

Приключи делото срещу шведския турист Ралф Сундберг, който изрита в главата камериерка и бе задържан в Слънчев бряг на 3 юни. Районният съд в Несебър освободи нарушителя от наказателна отговорност, като му наложи глоба от 4500 лева. Санкцията е близка до максималната. Прокуратурата настояваше съдът да му наложи глоба от 5000 лева, докато защитата поиска минимално наказание от 1000 лева глоба.

От записите на охранителните камери, записали инцидента, се виждаше, че потърпевшата Диана Петкова не е провокирала с нищо агресията на Сундберг. Той се призна за виновен и дори настояваше да плати обезщетение на пострадалата, като изрази неколкократно недоумение пред съда защо процесът се бави.

Председателят на съдийския състав Йорданка Майска-Иванова изрази съмнение, че шведът се е разкаял и изтъкна, че действията му показват абсолютна липса на човешко отношение. За присъдата му натежа и фактът, че се е опитал да прикрие извършеното от него зад алкохолното опиянение, в което е бил по време на случката. Ралф Сундберг ще трябва да плати и малко над 580 лева разноски по делото./Пазарджишка Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?