Следвайте ни

Момчил се закани на съдия Мартинова: „Ще ти отрежа главата“!

viber icon

Съдия Райна Мартинова от Софийския градски съд (СГС) е живяла под огромен стрес заради смъртната заплаха, изречена срещу нея в съдебната зала. Отправил я Момчил Добрев - жалбоподател, превърнал се в "абонат" за съда със стотиците си жалби, пише „Правен свят“.
 
Заканата за убийство гласяла, че "ще й отреже главата" и била съпроводена с груби обиди и нецензурни думи, които са записани и дори фигурират в протокола от заседанието. Това не е и първото дело, което магистратът гледа по жалби на мъжа.
 
Съдия Мартинова е била докладчик по десетки жалби, с които Добрев е залял съда.
 
По искови молби, подадени от него, в СГС се гледат 250 граждански дела, едно от които е и делото, по което съдия Мартинова е била заплашена с убийство.


 
Целият тормоз върху съдийката от страна на Момчил Добрев обаче не се изчерпа дотук. Всичко започва през 2019 година, когато тя е получила описаната заплаха в съдебната зала. След това арестуваният мъж намерил домашния адрес на магистрата, както и тези на майка й и брат й.
 
В резултат на това той започнал да изпраща писма и листовки на съдията и близките й отново със закани за физическа саморазправа. Флайер със закани залепил и на служебния автомобил на съпруга на съдийката.
 
Нещо повече, Добрев дори започнал да следи съдия Мартинова и да посещава лично домашния й адрес, докато в крайна сметка тя не подала сигнал в прокуратура и до председателя на СГС Алексей Трифонов.
 
Заради смъртните заплахи срещу нея и семейството й, на съдия Мартинова дори е била назначена охрана.
 
"Изключително съм притеснена, тъй като този човек навлезе не само в моето лично пространство, но и в това на семейството ми. Притеснена съм защото това е пряка заплаха за моята сигурност. Благодаря за бързата реакция на ръководството на СГС и ГДО, но се притеснявам, ако го пуснат какво може да се случи", коментира пред "Правен свят" съдия Мартинова.
 
В момента Софийският районен съд (СРС) гледа искането на прокуратурата на Добрев да бъде наложена мярка за неотклонение задържане под стража.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?