Следвайте ни

Ще провали ли COVID-19 летния сезон по родното черноморие?

Заведенията на закрито ще бъдат отново затворени

viber icon

Забраната за посещение на дискотеки, барове и нощни клубове на закрито най-силно ще засегне летните курорти. Разрешава се нощните заведения да работят само на открито и то под изричното условие - заетост от 50% от капацитета и спазване на дистанция от метър и половина.

Заведенията на закрито ще бъдат отново затворени. Държавата затяга контрола и започват масови проверки за спазването на правилата в ресторанти, барове и дискотеки.

Часове преди да стане ясно, че дискотеките отново ще бъдат затворени, екип на NOVA отиде в меката на нощния живот по Черноморието – „Слънчев бряг”, за да провери  спазват ли се мерките за безопасност.

Още на влизане достъпът е контролиран, а любителите на нощните забавления се допускат един по един - през 2 метра.

„Взели сме всички мерки - има стикери зя  отстояние от 2 метра, има дезифектанти навсякъде, тоалетните се чистят често. Разстоянието между масите е метър и половина, но ние не можем да сме падари на клиентите хората да спазват мерките”, заяви Веселин Борисов - собственик на заведение в „Слънчев бряг".

Няколко часа по-късно се оказа, че това е бил последният шанс за купон на закрито по морето, поне до края на извънредната обстановка.

Мярката ще е пагубна за бизнеса, тъй като разходите за персонал, гостуващи артисти и дезинфекция вече са направени, пресмята Веселин Борисов.

Според собствениците на заведения и сега правилата се спазват стриктно и няма доказателство, че заразата идва от заведенията.

„С отстояние между масите има как да не се допуска струпване. За жалост тази черна тази статистика с многото тестове гони тези туристи. Не разбирам какво провокира този черен пиар”, коментира Лъчезар Захариев - собственик на заведние в къмпинг „Градина".

Според туристите на морето нощен живот трябва да има, но при спазване на всички мерки.

Правилата в откритите заведения остават - дистанция от 1.5 метра, до 4 човека на маса и предпазни средства като маски и шлемове за персонала. Спазват ли се мерките ще проверяват контролните органи през следващите дни.

Според новите правила на масови събирания като сватби, кръщенета и балове ще могат да присъстват до 30 души.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?