2374
Следвайте ни

Ще изплатят парите за извънреден труд на загиналия пилот Терзиев

viber icon

Парите за извънреден труд на подполковник Валентин Терзиев ще бъдат изплатени, съобщи началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Подполковник Терзиев загина на 9 юни при изпълнение на тренировъчен полет за стрелба по въздушна цел в нощни условия край Шабла, предаде БНР.

Жената на пилота - Димитрина Попова, заведе дело от името на сина му за неизплатени суми. Искът е за близо 70 хиляди лева заради три хиляди часа извънредни дежурства и според Димитрина Попова това се случва на абсолютно всички пилоти, които носят бойните дежурства, когато напускат системата.

Началникът на отбраната адмирал Емил Евтимов каза, че „всичко, което се полага на подполковник Терзиев ще бъде изплатено, съгласно нормативната ни база“. И не отрече, че това е казус за другите военни.

Съпругата на загиналия пилот: Неизплащането на извънреден труд не е прецедент в "Граф Игнатиево"

„Когато има ограничен брой пилоти, които са достигнали до такава натренираност да носят бойни дежурства, естествено е, че ограниченият кръг прави невъзможно компенсирането на извънредния труд във времето и се натрупват по този начин доста компенсации. Командирите търсят начини за компенсиране, финансово, но нормативната ни база не позволява в момента на военнослужещи… затова се трупат компенсации във времето.“

Пред БТА преди дни командирът на авиобаза „Граф Игнатиево“ бригаден генерал Николай Русев каза, че въпросът е поставян многократно до по-високите нива във Военно-въздушните сили, в Министерството на отбраната и допълва, че освен за подполковник Терзиев има още три подобни дела.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ГЕОРГИ

ГЕОРГИ

05.11.2021 | 13:45

МАХНЕТЕ КУРВИТЕ ОТ МИНИСТЕРСТВАТА И МУ ПЛАТЕТЕ СОЛИДНО ОБЕЩЕТЕНИЕ-НЕ СЕ ПОДИГРАВАЙТЕ

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?