Следвайте ни

Ще има ли свобода за двама ВИП арестанта? Отговорът идва днес

viber icon

Апелативният специализиран съд ще решава да пусне ли от ареста бившия заместник-министър на околната среда Красимир Живков и плевенския бизнесмен Николай Миховски. Двамата са последните "под стража", обвинени за аферата с опасните отпадъци.

След акция в края на май - в екоминистерството, Плевен, Русе и Монтана, 10 души бяха обвинени за незаконен внос и преработка на опасен боклук. Седем души бяха обвинени за участие в организирана престъпна група, а трима - за данъчни престъпления.

Прокуратурата поиска постоянен арест само за Живков, за единия от братята Бобокови - Атанас, за Миховски и за бившия шеф на РИОСВ-Плевен Габриел Савов, домашен арест за бившия служител на Бобокови Васил Богданов и за Айгюн Еминов.

За свободата на Пламен Бобоков беше определена парична гаранция от 1 милион лева, но покрай аферата с боклука в неговите мобилни устройства беше открита чат-комуникация по различни теми с президентския секретар Пламен Узунов, което в началото на юли му донесе обвинение за търговия с влияние.

Преди месец след няколко безуспешни опита брат му Атанас Бобоков успя да излезе на свобода, но срещу рекордната парична гаранция от 2 милиона лева. Без много шум извън ареста е и бившият плевенски екошеф  Габриел Савов.

Миналата седмица първоинстанционният спецсъд е променил мерките за неотклонение на Красимир Живков и на Николай Миховски от "Задържане под стража" на "Парична гаранция" съответно от 20 000 и 100 000 лева. Дали обаче двамата ще посрещнат 2021 у дома, ще реши с окончателно решение Апелативният спецсъд.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Аленко

Аленко

31.12.2020 | 07:48

Ще има, ще има...едно врабченце на дедо Мороз ми каза.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?