Следвайте ни

Щастлива развръзка: Ремонтират къщата на художника на Левски

viber icon

Историята на художника Галилей Симеонов ще завърши с щастлив край. Както „Марица“ писа, майсторът на най-известните портрети на Левски и други родни революционери спеше в каруца, защото къщата му се рушеше – следствие на миналогодишен пожар. След множество публикации в медиите кметът на село Гаврил Геново – Нина Петкова, организира няколко фирми, които ще извършат ремонт на дома му.

Една ще оправи покрива, друга ще сложи нова дограма, а трета ще прокара електричество. Ще се ремонтира и изгорялата му преди година лятна кухня, разположена в двора на имота.

Кметският наместник на селото Филип Филипов предвещава ремонтните дейности да приключат до няколко дена. Галилей Симеонов е известен със скромния си начин на живот. Майсторът се радва и на малкото удобства, не му трябва лукс, но е факт, че къщата му се нуждае от стягане.

„Ще сложим и нови врати, ще се направи изолация с гипсокартнон, ВиК също ще се намеси и всичко ще е под контрол“, заявява той.

Художникът е бил посетен и от Социални служби. Така няма повече да му се налага да спи в каруцата си.

 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?