Следвайте ни

Шокиращи кадри от скрити камери: Учебен автомобил гази "зебра" на червено

Над 300 тайни клипа за хулигани по пътищата ни има вече в новата кампания

viber icon

От две седмици тече кампанията "Шофирай с камера". Част от заснетите нарушения бяха излъчени в предаването "Здравей, България". От раздадените 25 камери са заснети 300 клипа, като 30 сигнала вече са изпратени в "Пътна полиция". "Има много голям интерес към кампанията, постоянно се обаждат нови хора, които искат камери. Много са активни, за което благодаря", заяви Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

По думите му едно от най-фрапиращите нарушения е минаване на жп прелез. Неправилно изпреварване, шофиране в еднопосочна улица и профучаване на спирка на градския транспорт, въпреки че на нея има спрял трамвай, са сред другите заснети нарушения.

"Експертите и политиците се обединиха около това, че законът за събиране на глобите не работи. Трябва да има неизбежност на наказанието", на мнение е Тодоров. Той даде пример с 30-годишен мъж от София, който е натрупал глоби в КАТ за 35 000 лева.

„Никога не е имал книжка, кара без застраховки и винетки и ние питаме какво правим с този човек", попита Владимир Тодоров.

"Тук има два подхода – конфискация на автомобила или временно задържане на колата от три или шест месеца. След като си плати глобата, тогава да му се върне. Надявам се това да бъде прието, защото след като държавата е с вързани ръце и не иска да промени закон от 69-а година, трябва да има такива мерки", на мнение е Тодоров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

НК

НК

25.06.2015 | 19:17

\n(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.\n(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.\nЧл.32 от конституцията на РБ

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?