49
Следвайте ни

Шест болници отказаха прием на пациент с COVID-19

viber icon

"Няма място за паника. Имаме необходимия брой болнични легла". Това заяви преди дни здравният министър д-р Стойчо Кацаров. Дали това е така и стигат ли леглата в столичните лечебни заведения - провери екипът на Нова телевизия.

Екипът на телевизията тръгва от най-голямата спешна болница у нас - "Пирогов". За целта наблюдава със скрита камера пристигащите линейки, за да види ще има ли такива, които не оставят пациентите си в болницата.

 
В линейката е жена на около 70 години с коронавирус, на кислород, в тежко състояние. Тази линейка потегля без пациентът да е хоспитализиран. Екипът на телевизията тръгва след нея. Първо стига до ВМА, където следва отказ за прием.

След това маршрутът на линейката минава през Александровска болница, Инфекциозна болница, "Токуда" и "Софиямед". Никъде не приемат пациентката. Следващата спирка е столичната Окръжна болница. Там пациентката е свалена и хоспитализирана. Равносметката от проверката - 6 болници отказаха прием, а седмата хоспитализира пациента. Това отне близо 3 часа на спешните медици.

Дали случилото се е изключение или всекидневие - такъв въпрос е задал екипът на телевизията на Спешна помощ. От там са отговорили, че спешните медици работят на ръба на възможностите си. Ситуацията обаче е напрегната и се променя с минути.

От лечебните заведения, които са отказали приема, също са заявили, че ситуацията е динамична и отказ на прием на болен може да се случи само при липса на свободни легла.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

После

После

17.10.2021 | 14:02

После що смъртността в България била голяма... Заради вируса е да, няма друга причина...

Отговори
5 0
Зоя

Зоя

17.10.2021 | 13:58

Лекарите и математиците отдавна предупреждават, но нали сме много умни. Няма вирус, ваксините не пазят, с тях ни чипират, от тях се умира, срокът им за производство е недостатъчен...................... Да продължавам ли? Вие, които сега си търсите място по болниците или сте на апаратно дишане се сърдете на себе си. Друг е въпросът, че не искам да плащам за вашето лечение, но няма как. Като сте толкова ербап пони си поемете масрафа.

Отговори
3 2
аз лично

аз лично

17.10.2021 | 14:09

аз съм предлагал на лекарите сам да си платя, ама те 'не, от касата да точим'. Кво да напраа...

Отговори
3 1
Я понеже си много умна

Я понеже си много умна

17.10.2021 | 14:58

Дай една ваксина доказана във времето която след като си я сложиш можеш да се разболее , да пренасяш вируса . Една ваксина кажи . Това не са ваксини , в препарати . И хората ,които не вземат кинти да го рекламират ти го казват . Мислиш ли , че на Мангъров не му е мил животът , на неговите близки ? Ти ли си по - умна от него ? Ами Чорбанов ? По- умна ли си от него . Ако всичко беше наред с тия препарати , лекарите щяха да се с едно мнение . Я виж Кацаров като дойде тая от Брюксел да му дърпат ушите за ваксините , как сме и плочата . Я се поинтересувай от началото на пандемията колко са били първоначалните нежелани ефекти и сега колко са нарастнали и то клинично доказани ? Защо Финландия спира да ваксинира хора под 30 години с модерна ? Защото е много хубава тая "ваксина "?!?!?! Много си зле . Много .

Отговори
2 5
Що не

Що не

17.10.2021 | 11:42

Коментирате тролове ? Хайде сега проверка от МЗ и ако се окаже че е имало свободно места на съд лекарите отказали приема . Спиране на парите за първа линия и финансово наказание от 1 милион лева за всяка болница .

Отговори
5 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?