Следвайте ни

Шефът на НСО разкри кой е снимал Борисов в спалнята

viber icon

Началникът на НСО ген. Красимир Станчев разкри кой е направил снимките в спалнята на премиера Бойко Борисов, докато спи във вила „Секвоя“ в държавната резиденция в Бояна.

Според него това е някой от близкия кръг на премиера.

"Проверката тече. Но по никакъв начин не се съмнявам, че нашите служители са извършили някакво нарушение. Разбирате, че всеки човек, както и политиците, имат кръг от хора, как са го преценили този кръг. Защото от нещо такова произтичат тези снимки.", твърди сега в интервюто шефът на НСО и добавя: "Нашата съпричастност, в кавички, е как да ви кажа ...има определен кръг лица, които се чувстват близки на това лице. За тях допускът до жилището и работното място е по-облекчен. Ние не го проверяваме за съдържание на мобилни устройства, фотоапарати и явно от този кръг някой е направил въпросните снимки"

Станчев категорично отрича да е възможно тези снимки да са правени с помощта на хора от НСО. "Вярвам на тези хора. Те са от 11 г. с него – с добри взаимоотношения помежду си. Те му вярват на него и той на тях. Няма как някой да си подложи такава динена кора", твърди той.

На въпрос как се е стигнало до подобен пробив в толково строго охраняван обект, Станчев повтори, че снимките може да са само от кръга хора, на които премиерът "е имал много силно доверие и не са проверявани по надлежния ред както трябва". "Всъщност – така, според мен, се е случило", каза шефът на НСО.

Няма как да се говори за закриване на службата, защото тя е въпрос на национална сигурност – няма как охраняемите да останат без тази дейност, но със сигурност тепърва новото изграждане на нова структура ще е много по-скъпа за бюджета. Можеха да предложат на НСО да направи промени в ЗМВР, щеше да е много по-евтино и ефективно. Под някаква форма службата винаги ще съществува. Така пък Станчев коментира промените в ЗМВР.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Тошо

Тошо

06.07.2020 | 23:50

Ако така разкриват , по-добре би било да си подадът оставките , защото нищо не се разбра какво са разкрили.Със ,,може би" , ,,по всяка вероятност" , ,,възможно е" само демонстрира некадърност , безпомощност и липса на професионализъм.По-добре е да си мълчат и да не стават за смях.

Отговори
6 0
Аха !

Аха !

05.07.2020 | 23:37

Това ли ти нареди да говориш този,който много"обича" Борисов?!?!

Отговори
8 1
Иван

Иван

05.07.2020 | 22:17

Така явно разкриват случаите хората от НСО. Да не се разбере нищо от простолюдието.

Отговори
9 1
Ковидчо:

Ковидчо:

05.07.2020 | 20:45

И к`во точно е "разкрил", че нещо не става особено ясно?

Отговори
21 0
Соломон

Соломон

05.07.2020 | 20:05

Ало, Станчев!! Кой е този " НЯКОЙ" от обкръжението на Борисов?? Нищо не си разкрил!!

Отговори
22 0
ТЪПО заглавие

ТЪПО заглавие

06.07.2020 | 00:05

Като нямаш нищо за казване, МАРИЦЕ, не пиши гръмки комплексарски заглавия, под които само въздух под налягане

Отговори
14 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?