Следвайте ни

Шефът на КТ "Подкрепа": Защо не съм на протестите? Защото има купчина хора, с които не мога да застана рамо до рамо

viber icon

Донякъде съм съгласен за нова Конституция, но повече ме плаши посоката, в която ще тръгнат да я променят.

А защо не сме на протестите? Защото протестиращите нямат никакви социални искания. Те говорят само за политика.

Това заяви пред Би Ти Ви лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"По-малко енергия има в този протест, сега има повече политици и повече политически сили и те не са по-качествени. Този протест умишлено се организира така, че да няма лидерство и ясни искания. Истинската цел е да има служебно правителство. Другото са приказки и злоупотреба с тези млади хора. Но те са характерни с това, че имат хубави и големи желания, но малко познават реалността. Като поостареят виждат, че нещата не стоят така, както тогава, когато са били млади", посочи той

Манолов заяви, че нещата ще продължат така, както са написани в закона. 

Коментирайки поведението на единия от "Отровното трио" - Арман Бабикян,  Манолов заяви: "На някои места речта му беше обидна за интелигентността на нормалния човек. Това, което не ми харесва е, че разговорът не е възможен".

"Защо не съм на протестите? Защото има купчина хора, с които не мога да застана рамо до рамо. Ако някой дойде с конкретни предложения,  разговорът става различен", подчерта Димитър Манолов. 

Синдикалистът не се съгласи с идеята, че има необходимост от намаляване броя на депутатите. "В законотворчеството има един технологичен процес, за който са необходими определен брой хора, за да го свършат. При 120 народни представители 60 човека ще са кворум, а 30 могат да гласуват закони. А 30 човека може да ги купи, който иска. Мафията, не знам защо се спряхме на тази дума, но във всеки случай има едни среди, които взимат решения "зад кадър", но така е в целия свят. Това, което се случва в Америка - тежка битка на два клана на олигархията, която разтърсва целия свят", заяви Димитър Манолов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Другата гледна точка

Другата гледна точка

16.08.2020 | 14:11

А също така има купчина хора, които са против протестите, и с тях не може да застане почтен човек рамо до рамо!

Отговори
2 1
irinka

irinka

16.08.2020 | 14:06

Този Сульо седнал да разисква и да се обяснява та стигнал чак до международната политика. Вместо с едно изречение да обясни всичко, а именно че сред протестиращите няма членове на профсъюза. И въпреки това им се дава бира. Безобразие!!

Отговори
1 1
Синди Кат Чо

Синди Кат Чо

16.08.2020 | 11:51

Синдикатите трябва безусловно да подкрепят справедливите искания на протестиращият срещу мафията във властта и корупцията в държавата! Всякакви лични оправдания от типа неса и симпатични някои хора, говори за тежки зависимости на лидерите им от власта! Защо те не станат лидери на протестите? Защо не организират стачки срещу кражбите на мимиарди от народа? Страх ги е защото и те са част от това статукво!

Отговори
8 4
Ковидчо:

Ковидчо:

16.08.2020 | 10:57

Т.нар. "синдикати" у нас (а и не само) винаги са били партенки на властта, независимо кои са на върха и.

Отговори
7 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?