Следвайте ни

Шефът на ГДБОП: Напускам, за мен беше чест

viber icon

Логично и очаквано, шефът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" гл. комисар Ивайло Спиридонов подаде оставка. По-рано днес двама висши негови служители от борбата с наркотици бяха арестувани за получаване на подкупи и чадър над дилъри. 

Спиридонов поема отговорност за случилото се и отбелязва, че оставката му е морален и логичен акт.

"През изминалите пет години всички ние работихме усилено за възстановяването на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и изграждането на позитивния й облик както сред българското общество, така и сред международните партньори.

Заедно преодоляхме редица предизвикателства, бяхме мотивирани, целеустремени и последователи, за което говорят постигнатите високи резултати в борбата с организираната престъпност. Получихме и редица признания от наши и международни служби и повишихме доверието в институцията", пише още той.

Вярвам, че всички Вие ще продължите да работите все така всеотдайно, с висок професионализъм и чувство на отговорност за утвърждаване на авторитета на службата. За мен е чест, че имах възможността да служа с Вас!", завършва той.

Вътрешният министър Младен Маринов вече подчерта, че ще обсъди с премиера Борисов огромни промени в ГДБОП.

От МВР потвърдиха, че Спиридонов е освободен от длъжност.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?